LIBANON. Två politiker i den absoluta toppen i Libanon hotar nu om hämnd om libaneser i Sverige utvisas till sitt hemland. Det hela handlar om cirka 70 familjer som fick avslag i slutet av 2015 och som nu väntar på utvisningsbeslut.

LIBANON

Libanons arbetsmarknadsminister Sejaan Azzi hotar nu Sverige efter att landet utvisar de libaneser som fått avslag på sin asylansökan. Libaneserna kommer att hämnas genom att utvisa alla svenskar ur Libanon. Arbetsmarknadsministern är inte den enda höga politikern som hotar Sverige, även utrikesministern Gebral Bassil är upprörd över svenska Migrationsverkets beslut.

— Då kommer libanesiska arbetsministeriet att vidta liknande åtgärder mot svenskarna som arbetar i Libanon, oavsett var de befinner sig eller om de har ett jobb här, säger Azzi.

Enligt den libanesiska tidningen L’Orient le Jour ska det handla om cirka 70 libanesiska familjer som fick avslag på sin asylansökan i slutet av 2015.

Libanon har tidigare vägrat att ta emot sina egna medborgare, även länder som Libyen och Marocko har varit motvilliga mot att ta emot de som fått utvisningsbeslut från Sverige.

Än så länge har inte Sverige svarat på Libanons hot och om etablissemanget i Sverige vågar utvisa libaneserna till sitt hemland återstår att se.

Källor:
Lebanon vows retaliation if Sweden expels expats
Människor som Sverige vill skicka tillbaka får inte komma hem


  • Publicerad:
    2016-08-09 19:15