UTRIKES. I takt med att förbrytarstaten Israel fortsätter destabilisera Mellanöstern går nu den libanesiska armén ut och säger att man är redo att kväsa en israelisk attack till varje pris.

Den libanesiska armén har gått ut med ett uttalande där man varnar Israel från att kränka landets suveränitet. Uttalandet kommer efter att Israel på senare tid i allt större utsträckning hotat samt gått till angrepp mot sina grannar i Mellanöstern.

— Jag vill på nytt bekräfta att vi kommer kategoriskt bekämpa alla israeliska intrång på suveränt libanesisk territorium, sade general Joseph Aoun från den libanesiska armén.

Israels senaste aggressioner mot grannlandet beror på att Libanon under föregående månad tillåtit oljeborrning vid den libanesiska kusten. Området man valt att tillåta oljeborrning på påstår sig Israel ha territoriell rättighet över.

Företagen som Libanon tillåtit att borra i regionen är italienska Eni, franska Total samt ryska Novatek. Huruvida Ryssland, Italien och Frankrike bestämmer sig för att ge sig in i konflikten är oklart, men det som är klart är att samtliga tre länder har enorma ekonomiska intressen i de libanesiska oljefälten.

Källa:
Lebanon ready to confront any ‘Israeli aggression at all costs’ – army


  • Publicerad:
    2018-02-20 15:40