POLITIK. Efter att Liberalernas riksdagsledamot Birgitta Ohlsson kritiserat bland annat Jan Björklunds uttalanden om Sverigedemokraterna kräver nu flera personer inom partiet att hon lämnar partiledningen.

Birgitta Ohlsson.

Birgitta Ohlsson.

Liberalernas vice ordförande för riksdagsgruppen Tina Ackertoft och partistyrelseledamoten Anna Starbrink på SVT opinion med flera partikollegor ställer nu krav på att Birgitta Ohlsson avgår från partistyrelsen. Detta efter att Ohlsson kritiserat partiledaren Jan Björklunds uppmaning till regeringen om att bjuda in Sverigedemokraterna till samtal. Samt även Ohlssons kritik mot partilinjens planer om att stoppa religiösa friskolor.

— Jag tycker att man ska välja om man ska vara med och leda partiet eller om man vill vara en fri debattör. Nu har hon valt att vara en fri debattör. Då tycker jag att det är rimligt att hon lämnar vår partiledning, säger Anna Starbrink.

Samtidigt får Ohlsson stöd från Europaparlamentarikern Cecilia Wikström och Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström. Både Wikström och Malmström kommer med motiveringen att det ska vara högt i tak inom ett liberalt parti och att olika åsikter ska kunna föras fram inom partiet. Enligt Wikström bottnar det hela i en målkonflikt mellan de frisinnade och de klassiska stadsliberalerna inom partiet.

Källa:
Krav på Birgitta Ohlssons avgång
Wikström: Birgitta Ohlsson behövs i Liberalerna


  • Publicerad:
    2016-09-14 19:55