MEDELPAD. Igår skrev Nordfront om främlingsinvasionen som pågår i Hälsingland och idag kan vi berätta att den lilla orten Torpshammar i Medelpad kan få ta emot 300 främlingar.

Den lilla orten Torpshammar i Medelpad riskerar nu att få ta emot upp till 300 asylsökande. Detta i en ort som år 2010 hade en befolkning på 444. I dagsläget finns 60 stycken främlingar på plats. Som Nordfront skrev igår så påstår enhetschefen för Migrationsverkets asylmottagning i Söderhamn, Lars Ulander att trycket på Migrationsverket i Norrland inte är lika hårt som i övriga Sverige.

”De nu upphandlade platserna ger oss förutsättningar att i Ånge kommun avropa totalt 300 tillfälliga platser i Torpshammar”, skriver Migrationsverket.

Precis som i Hälsingland är trycket på de mindre orterna i Västernorrland stort. Förutom Torpshammar som nu står på tur har Migrationsverket nyligen gjort plats för 156 migranter i Holm. Några av de övriga småorter som nyligen har fått göra plats är Junsele, Långviksmon, Resele och Mellansel. Listan kan göras lång.

Torpshammar-karta

Källa:
Kan få ta emot 300 flyktingar


  • Publicerad:
    2013-10-18 15:56