INRIKES. För att lösa platsbristen på landets fängelser föreslår riksdagsledamoten Linda Snecker (V) att tidigarelägga villkorliga frigivningar.

Fängelserna i landet är överfulla då allt fler i takt med den allvarliga våldsutvecklingen döms för brott, skriver Samnytt. I samvariation med de senaste årens massiva främlingsinvasion har det uppstått platsbrist på landets anstalter.

Vissa anstalter har försökt lösa situationen genom att ta in fler än de egentligen har plats till.

Den vänsterpartistiska riksdagsledamoten Linda Snecker (V) lade i en tweet på onsdagen ut sitt förslag om att lösningen på problemet är att helt enkelt släppa ut brottslingarna.

Hon föreslår att brottslingar som inte är dömda för sex- eller våldsbrott och som har mindre än sex månader kvar på straffet ska börja avtjäna den villkorliga frigivningen i förtid.

Den villkorliga frigivningen innebär idag att brottslingar friges efter att de avtjänat två tredjedelar av fängelsestraffet, med vissa undantag.

Förslaget från Snecker får dock visst mothugg från merparten av de som kommenterat Twitterinlägget. Här är några av inläggen:

Frige våldtäktsmännen men fängsla dissidenter och sexköpare?

Det är inget alternativ. Släpper du ut dem kommer vi drunkna i ännu mer jobb.

Eller börja utvisa förövare, använd lagen.

Lösningen är att släppa ut kriminella på gatan? Har jag uppfattat det rätt?


  • Publicerad:
    2020-11-12 12:20