VÄXJÖ. Linnéuniversitetet i Kalmar och Växjö delar ut stipendier till asylsökande främlingar från utomeuropeiska länder, detta för att de ska kunna studera i Sverige utan att behöva betala lagstadgade terminsavgifter.

På Linnéuniversitet i Kalmar och Växjö vill man uppenbarligen försöka höja bildningen hos de utomeuropeiska asylsökande invandrarna som tar sig in i landet. Man är så ivrig i sin önskan att utbilda dessa rasfrämlingar att det delas ut stipendier så att de ska slippa betala lagstadgade terminsavgifter. Dessa stipendier delas endast ut till utomeuropeiska medborgare och enbart till dem som ännu inte fått sina ”asylskäl” prövade.

Peter Citron som är chef för antagningen till Linnéuniversitetet säger att de redan fått in 250 ansökningar från rasfrämlingar som vill ta del av erbjudandet, vilket är fler än de hade förväntat sig.

— Det har spridit sig mer än vi först hade tänkt, och det betyder att vi har asylsökande som sökt stipendier från Piteå i norr till Ystad i söder, säger Citron.

25-åriga Sumood Zaid är jätteglad över erbjudandet om att slippa betala den lagstadgade terminsavgiften och menar att det hela ”hjälper till med integrationen”. Zaid hoppas att fler universitet och högskolor tar efter Linnéuniversitetets initiativ.

Källa:
Högt söktryck på studiestipendier för asylsökande


  • Publicerad:
    2016-07-30 22:30