BROTT. Rättsläkaren har nu fastställt att Lisa Holm sannolikt dödades söndagen den 7 juni, samma dag som hon försvann. En hypotes som kriminalkommissarie Lars Johansson berättar att de hela tiden har jobbat utifrån.

Nu har rättsläkaren fastställt tiden för när Lisa Holm sannolikt dödades vilket är samma dag som hon försvann, söndagen den 7 juni. Kriminalkommissarie Lars Johansson har berättat att det är den hypotes som de under hela utredningen har jobbat utifrån. Även dödsorsaken är fastställd men vad det var som dödade Lisa vill inte Johansson berätta.

— Obduktionsprotokollet har vi inte släppt något från ännu. Där står en dödsorsak som vi inte går ut med i nuläget, säger Johansson.

I dagsläget är det åtta poliser som jobbar med fallet och de väntar på provsvar från Nationellt forensiskt centrum, tidigare SKL, som ska komma denna vecka. Dessutom ska även de kriminaltekniker som varit på plats och säkrat olika spår lämna in skriftliga platsprotokoll.

35-åringens bror och fru som sattes på fri fot tidigt under utredningen är fortfarande skäligen misstänkta. Om de kommer att åtalas samtidigt som 35-åringen är något som åklagare Lars-Göran Wennerholm tar ställning till när utredningen är klar. Senast den 23 september ska åtal väckas mot den misstänkte mördaren.

Källa:
Rättsläkaren: Då dog Lisa Holm


  • Publicerad:
    2015-09-02 22:15