BROTT. Den 35-årige man som misstänks för mordet på Lisa Holm blev idag omhäktad, återigen i fyra veckor. Fram tills dess att nästa omhäktning ska ske hoppas åklagaren att den slutgiltiga rättsmedicinska rapporten och därmed förundersökningen ska vara klar.

Under tisdagen hölls ytterligare en omhäktningsförhandling mot den 35-åring som är misstänkt för mordet på Lisa Holm. Mannen omhäktades återigen i fyra veckor då det ansågs finnas risk för att han undanröjer bevis eller försvårar utredningen om han är på fri fot. Igår framkom det att de har funnit DNA-spår på bland annat kläder som stärker misstankarna mot 35-åringen.

35-åringens advokat Inger Rönnbäck anser att i och med att de andra misstänkta har släppts så borde även 35-åringen släppas. Om inte annat att häktningen enbart ska vara i två veckor och inte fyra för att sätta press på utredningen. Mannen nekar fortfarande till brottet. Senast den 25 augusti måste åtal väckas.

Även om den yngre brodern och frun är släppta så är de fortfarande misstänkta. De har sedan länge återvänt hem till Litauen men polisen vet var de befinner sig och kan ta kontakt med dem genom deras advokater.

Källa:
Misstänkte 35-åringen i fallet Lisa omhäktas


  • Publicerad:
    2015-07-29 10:45