MORD. 35-årige Nerijus Bilevicius, dömdes under tisdagen till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm.

Det var den sjunde juni i år som 17-åriga Lisa Holm försvann efter att hon avslutat sitt arbetspass på ett café i Blomberg. Fem dagar senare påträffades Lisa Holm avliden.

Mördaren, Nerijus Bilevicius, ska ha mördat 17-åringen genom hängning och sedan ska han ha placerat kroppen i ett smalt klädskåp i en liten byssja.

Bilevicius greps i samband med att kroppen hittades och har sedan dess suttit häktad misstänkt för mordet. Han har under hela utredningens gång nekat till brottet, trots den starka bevisningen mot honom. Bland annat ska hans DNA ha funnits på insidan av Holms byxor, på repstumpar som på repstumpar som Holm ska ha bivit strypt med.

Klockan 11 idag kom domen mot Bilevicius och tingsrätten har gjort bedömningen att han är skyldig till mordet på Lisa Holm och att han ska dömas till livstids fängelse. Han döms också till skadestånd på 50 000 kronor till var och en av Holms föräldrar samt till hennes syster. Tingsrätten har också beslutat att han ska utvisas ut ur landet efter att han avtjänat sitt fängelsestraff.

Källor:
Livstids fängelse för mordet på Lisa Holm


  • Publicerad:
    2015-11-17 11:25