BROTT. 35-årige Nerijus Bilevicius, dömdes under tisdagen till livstids fängelse för mordet på 17-åriga Lisa Holm. Bilevicius överklagar nu domen.

Under tisdagen dömdes 35-årige Nerijus Bilevicius för mordet på 17-åriga Lisa Holm som försvann efter att hon avslutat sitt arbetspass på ett café i Blomberg. Hon hittades mördad fem dagar efter försvinnandet. Bilevicius har under hela utredningens gång nekat till brott och menar att han aldrig någonsin sett Lisa, trots att hans DNA hittats på bland annat insidan av hennes byxor och på hennes jacka. Hans DNA återfanns även på de repstumpar som ska ha använts för att strypa Holm.

Under tisdagen föll domen mot 35-åringen och tingsrätten anser att det är ställt utom rimligt tvivel att Bilevicius är skyldig till mordet. Han ska därmed avtjäna livstidstraff i fängelse och när han avtjänat straffet kommer han att utvisas ut ur landet. Han ska även betala 50 000 i skadestånd till var och en av Lisa Holms föräldrar och syster.

Under onsdagen meddelade Bilevicius advokat, Inger Rönnbäck, att de kommer att överklaga domen.

— Vi har bestämt oss för att överklaga domen. Vi överklagar hela domen, givetvis, säger hon.

Familjen Holms målsägandebiträde, Tore Brandtler, är inte förvånad över överklagandet. Han är dock inte orolig över att domen kommer att ändras i hovrätten.

— Håller han samma linje vid ett överklagande blir det exakt samma dom. Det blir ingen ändring där. Man kan vara fullkomligt övertygad om att det är rätt person som är dömd. Bevisningen är så övertygande, säger han.

Källa:
Domen för mordet på Lisa Holm överklagas


  • Publicerad:
    2015-11-18 10:55