Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RK #30: JULSPECIAL från Bohuslän och Norge

Av Redaktionen, 2018-12-23
redaktionen@nordfront.se

RADIO KUNGÄLV. Med en norsk gäst i programmet tar vi reda på hur jul firas på norskt och bohusländskt vis med olika traditioner och mat. Dessutom grottar vi ner oss i julmusik och julfirande från det nationalsocialistiska Tyskland.

Ikväll gästas programmet av norrmannen Andreas Haglund Arnesen som bor vid gränsen och är programledare för det norska programmet Frontlinjen. Vi har reda på hur såväl norskt som bohusländskt julfirande skiljer sig från typiskt svenskt sådan. Det blir prat om julebrus, äggostar, struvor och mycket mer. Och hur firar radiostjärnorna själva julen?

Andreas gör tummen upp åt Radio Kungälv.

Andreas har skickat in en bild på Østfoldsk julmat.

Vejdeland har hittat en jullåt från det nationalsocialistiska Tyskland som utklassar det amerikanska skräp vi översköljs av idag. Vi djupdyker i historien och tar reda på hur man firade jul i NS-Tyskland.

Dessutom en del lokala nyheter från Kungälv. Bland annat om rasism mot svenskar som sprids via Kungälvs-Posten.

Listen to ”RK #30: JULSPECIAL från Bohuslän och Norge” on Spreaker.

Om Radio Kungälv

Radio Kungälv är ett lokalt radioprogram av och för Kungälvsbor med fokus på nyheter, lokalpolitik och historia. Vi sänder live på söndagar 18:00-19:30.

Programmet tar upp lokala nyheter och gör historiska reportage från i första hand Kungälv, men också Bohuslän och Västkusten. Vi tar även in gäster med anknytning till Kungälv med omnejd.

Programmet drivs av Elin Reinhardt (programledare), Fredrik Vejdeland, Daniel Nordberg samt Peter (producent). Elin, Fredrik och Peter återfinns även i programmen Radio Regeringen, Ledarperspektiv samt Lifsferill.

Som nyhetsförmedlare fyller Radio Kungälv ett stort tomrum. Programmet kommer att ta upp ämnen som lokal mainstream-media förvränger eller inte tar upp. Vi beskriver den mångkulturella verkligheten som den ser ut utan skygglappar.

Vi tar gärna in andra röster i programmet och tar tacksamt emot tips på hur vi kan förbättra programmet. Har du insider-information om det mångkulturella kaoset eller andra saker som händer i Kungälv, tveka då inte att kontakta oss. Mejla oss på radiokungalv@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2018-12-23 14:12