SVERIGE. Natten mot onsdagen blev en polispatrull attackerad av ett 20-tal ungdomar i Rinkeby. Polisen har utsatts för stenkastning tiotals gånger i samma område bara i år. Dagen efter stenkastningen besökte statsministern den mångkulturella förorten för att prata om trygghet.

Dagen efter stenkastningen mot polisen i Rinkeby besökte statsminister Stefan Löfven (S) den mångkulturella förorten för att diskutera ökad trygghet och minskad segregation i samhället.

— Vi har redan lagt mer resurser på polisen för att lösa problemet med kriminalitet och stenkastning i de mest utsatta områdena i landet. Vi måste också arbeta med orsakerna till det som sker, med den sociala utsattheten, sociala klyftor och segregation, arbetslöshet och låg utbildningsnivå, sade statsministern.

Löfven passade också på att träffa representanter för ett flertal olika verksamheter i Rinkeby. Han samtalade bland annat med skolpersonal, poliser och lokalpolitiker.

Ibrahim Bouraleh är talesperson för Islamiska förbundet i Järva och han menar att man måste försöka hantera problemet med kriminella invandrarungdomar redan i skolan.

Källa:
Löfven till Rinkeby efter polisattacker


  • Publicerad:
    2016-06-09 14:00