INRIKES. Stefan Löfven arbetar hemifrån sedan en person i hans närhet vistats i närheten av en person som befunnits ha covid-19.

Stefan Löfven (S) har coronaisolerat sig. Foto: EU2017EE Estonian Presidency (CC BY-SA 2.0).

Statsminister Stefan Löfven (S) har dragit sig tillbaka i självvald karantän efter att han har befunnit sig nära en person som i sin tur vistats i närheten av en person med covid-19.

Löfven har inga symptom och personen som han varit i närheten av har testats negativt, men statsministern väljer att ändå stanna hemma.

Enligt uppgifter på statsministerns Facebook så kommer han nu att arbeta hemifrån. Han råder vidare alla att vara noga med att tvätta händerna och att ”ta hand om varandra”.

Facebook hoppas vår store ledare att Sverige, alla ”tillsammans”, ska klara prövningen:

I dag så vill jag berätta om en sak som jag fick veta i går eftermiddag.En person i min närhet har i sin tur vistats nära en person med bekräftad covid-19. Vederbörande har testat negativt men på inrådan av läkare håller min fru Ulla och jag oss isolerade tills vidare. Jag arbetar på distans. Vi mår bra och har inga symtom. […] Tvätta händerna ofta och noggrant. Jobba hemifrån – om du kan.

Ta hand om varandra.

Tillsammans ser vi till att Sverige kommer att klara även denna prövning.


  • Publicerad:
    2020-11-05 12:30