INRIKES. Stödet för statsministern och Socialdemokraterna sjunker allt mer i opinionen. Nyligen sa statsministern att mord och bråk på asylboenden beror på ”trångboddhet” och att ”man inte har något vettigt att göra”. Samtidigt lovade han att höja säkerheten på boendena så att asylsökarna ska sluta mörda varandra.

Statsminister Stefan Löfven gick nyligen ut och sa att mord och bråk på asylboenden beror på ”trångboddhet” och att ”man inte har något vettigt att göra”.

— Sen behöver vi fundera över vad det beror på att människor reagerar på detta sätt. En del tror jag beror på trångboddhet, och en annan del beror på att man inte har något vettigt att göra. Därför behöver vi i den delen förstärka samarbetet med civilsamhället och få ännu fler studietimmar och ha samarbete med idrottsrörelsen och andra organisationer under tiden som man väntar på sitt besked, sa statsministern.

Samtidigt som Löfven anser att asylsökare slåss och mördar varandra på boenden på grund av ”trångboddhet” och för lite att göra så är han ”upprörd” över att 13 personer ska ha planerat en attack mot ett asylboende i Nynäshamn då asylsökarna har ”flytt” ifrån ”krig, elände och förtryck”.

— Det är fruktansvärt. Jag blir riktigt, riktigt upprörd. Människor som medvetet planerar ett brott, för det var ju vad de uppenbarligen gjorde om nu alla uppgifter stämmer, för att ge sig på människor som flytt från krig, elände och förtryck – det är uselt, säger han.

Källa:
Löfvens löfte: Högre säkerhet på boenden


  • Publicerad:
    2016-02-14 18:50