SVERIGEDEMOKRATERNA. Anledningen till att Sverigedemokraternas Jimmie Åkessons förhållande med Louise Erixon sprack är otrohet, enligt uppgifter som förs fram i podden Lögnarnas tempel.

Nyligen meddelade sverigedemokraten Louise Erixon att hon och hennes nu före detta sambo Jimmie Åkesson, ordförande för partiet, har separerat.

När Aftonbladet ställde frågor till Erixon om anledningen till separationen gav hon inga svar.

— Jag kommer inte återge några sådana detaljer i media, av förklarliga skäl, svarar hon Aftonbladet.

Tidningen frågar även om Erixon och Åkesson är singlar, eller om någon av dem träffat någon annan.

— Jag har inte träffat någon annan, svarar Erixon.

Det har spekulerats friskt kring varför, men nu har SD-veteranerna Christoffer Dulny och Pavel Gamov gått ut med för allmänheten nya uppgifter i podden Lögnarnas tempel i ett avsnitt som släpps imorgon.

Anledningen ska enligt uppgifterna, som ska ha spridits inom partiet, vara att Jimmie Åkesson haft svårt att hålla sig från att vänsterprassla.

En källa till Dulny uppger följande:

”Vad är det som har hänt, varför bryter de upp? Jo, den korta historien är: Jimmies otrohetsaffärer hopar sig och en av dem har kontaktat Louise.”

Dulny påstår även att både han och Gamov har känt till Åkessons otrohetsaffärer men att ingen av dem har en komplett bild av omfattningen. Affärerna ska åtminstone ha pågått sedan 2017.

Kvinnor som pekas ut som sannolika partners till Åkesson är bland andra två tidigare sekreterare varav en blev riksdagsledamot, en kvinna som kan identifieras som SD-iranskan Ghazal Saberian samt judinnan Paula Bieler.

Duon menar att dessa otrohetsaffärer är problematiska dels med tanke på partiets socialkonservativa profil och dels för att det utgör en säkerhetsrisk då det öppnar för utpressning.

Vilken ytterligare information som kan komma ut framöver om situationen i SD återstår att se.


  • Publicerad:
    2020-04-27 20:25