Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Lögnfabriken DN spyr än mer lögner

Av Gästskribent, 2014-09-08
redaktionen@nordfront.se

INSÄNDARE. Fredrik Johansson bemöter här den judiska tidningen Dagens Nyheters senaste krigshets.

Den judiska tidningen har fräckheten nog att uppmana européer att ”inte backa”. Tidningens chefredaktör, juden Peter Wolodarski, infälld till höger.

DN:s senaste ledare är så full av lögner att man undrar om de aspirera på något pris av typen ”flest lögner i en ledare som hetsar till krig”.

Man undrar om det finns någon lag enligt vilken man kan stämma DN på samma sätt som jag skulle kunna bli stämd om jag skulle säga att Reinfeldt är pedofil. Jag skulle, med rätta, kunna bli stämd för en sådan ogrundad anklagelse, men effekten för människor i världen av denna min hypotetiska lögn skulle vara begränsad förutom möjligen just för Reinfeldt.

När det gäller DN:s krigshetsande lögner som kan leda till ett tredje världskrig med miljontals döda; kan det verkligen vara tillåtet att ljuga på det sättet? Borde man inte åtminstone riskera fängelse med sådana lögner?

DN skriver:

Erfarenheten säger att vapenvilor i  östra Ukraina är sköra, men rege­ringen i Kiev och de proryska separatisterna skrev i alla fall under ett avtal på fredagen. Huvudaktören vid förhandlingsbordet i  vitryska Minsk var dock självfallet Ryssland, trots att president Vladimir Putin vägrar erkänna sin roll i  konflikten.

Vladimir Putin är säkert villig att erkänna sin roll som fredsmäklare i denna konflikt såväl som i Syrienkonflikten, dock inte någon skuld. Däremot vägrar USA, EU, och alla bankmarionetter till politiker i västvärlden erkänna sina roller som krigshetsare. De vägrar erkänna att de vapen som sänds till Kiev-juntan används bland annat till att artilleri-beskjuta bostadsområden i Donetsk.

Ryska vapen och instruktioner skapade upproret,

Jasså! … jag som trodde upproret började efter att Viktor Janukovytj bedömt att det erbjudande Ryssland lade fram var bättre än det EU och USA erbjöd. Erbjudandet bestod bland annat av billig gas. Jag trodde att judinnan Victoria Nulands 5 miljarder dollar som investerats för att bringa ”demokratiska förändringar” till Ukraina kunde ha något med oroligheterna att göra. Jag trodde också att EU:s lyftande av vapenembargot mot juntan i Ukraina kunde ha inverkan på krigshandlingarna.

Konstigt nog var det i alla fall allt lugnt i Ukraina fram till den punkt då Janukovytj sa ”nej tack” till EU, precis som det var lugnt i Serbien på sin tid fram tills Serberna sa ”nej tack” till EU-medlemskap. Sedan blev det plötsligt oroligt för Ukrainas del och ”någon” hade placerat ut krypskyttar som sköt både poliser och demonstranter på Maidan.

Carl Bildt kunde omedelbart via Twitter konfirmera att dessa skott var verk av Janukovytj. Jag gissar att om man uppnår en viss nivå i samhället så blir de saker man säger sant bara för att man är den man är och säger det man säger. Bildt och DN har tydligen nått denna nivå i samhället.

och när den ukrainska armén fick övertaget skickade Putin in professionella och välutrustade trupper för att vända kampen.

Jaha… källa på det? Det enda tecken på rysk inblandning Kiev-juntan lyckats producera är ett antal stackars ryska gränsvakter som gav sig utan strid då de arresterades av juntans militär. Rysslands version av den incidenten var att ”soldaterna” var del av en gränsbevakningspatrull som, i ett område där gränsen inte är markerad, förirrade sig in på Ukrainskt territorium.

Annars har Kiev-juntan köpt ett antal gamla T-72 stridsvagnar från Ungern till skrotpris. De skulle säkert kunna användas som ett tecken på rysk invasion i framtiden om behov skulle uppstå. Precis som Putin själv sagt i samtal med José Manuel Barroso så skulle en eventuell invasion av Ukraina från rysk sida bestå av 10 000-tals soldater och det skulle ta mindre än två veckor innan Ryssland stod vid Kievs förorter.

Med andra ord är det skrattretande att påstå att Ryssland skulle ha invaderat Ukraina och ha stridit i månader. Barroso bröt mot god diplomatisk sed och läckte detta konfidentiella samtal till pressen. Då passade han även på att förändra andemeningen så att samma samtal blev ett hot i stil med: ”om jag vill så tar jag Kiev på två veckor”.

Efter att Ryssland hotat med att offentliggöra sin bandning av samtalet har lögnaren Barroso backat från sina uppgifter. DN är förstås ointresserade av denna hyfsat intressanta Barroso-lögn.

Efter en rad nederlag tvingas kanske Ukrainas president Petro Porosjenko böja sig för den nakna vapenmakten.

Snarare tvingas han inse att ukrainare är begränsat intresserade av att i bankmaffians tjänst mörda sina bröder. Han måste kanske inse att ”demokratin” i Ukraina som måste inskärpas med vapenmakt inte kan mäta sig med demokratin på Krim där inga vapen behövs för att folket skall följa valresultatet.

Kontentan av Putins krav är att Ukraina ger upp regionerna Donetsk och Luhansk, med kanske 10 procent av landets befolkning.

Om man med ”ger upp” menar ”slutar att fosforbomba och artilleri-beskjuta” så har här DN rätt, men att döma av tonen i resten av ledaren så är inte DN:s syfte med ledaren att våldet i regionen skall avta.

Formellt kunde resultatet kallas en federation, men ”självstyret” i öster skulle tillhöra Moskva.

Putins hejdukar torde inte låta sig röstas bort, och Ukraina skulle få leva med ett blödande sår. Ingen fredsplan dikterad från Kreml har det ukrainska folkets bästa som bärande tanke.

Putins hejdukar på Krim har i alla fall inte behövt flygbomba väljarna till att följa valresultatet till skillnad från USA:s hejdukar i Kiev som är i desperat behov av påfyllning av både krigsmateriel och soldater efter ganska intensivt användande av militärmakt. Detta för att förklara för invånarna i östra Ukraina hur människohandlaren och prostitutionskungen Porosjenkos demokrati fungerar.

Om DN menar att Porosjenko bombar bostadsområden i östra Ukraina med det ukrainska folkets bästa som bärande tanke så får vi hoppas att denna bärande tanke inte får allt för stor spridning. Det tycker i alla fall vi som, till skillnad från DN, tycker det vore tråkigt om tredje världskriget bryter ut och vi skall behöva förklara för våra barn varför vi bara har en förkolnad radioaktiv planet att lämna över.

Under tiden diskuterade EU upptrappade ekonomiska sanktioner. Det var osäkert när de skulle offentliggöras, eller ens om de skulle sättas i verket om vapenvilan i Ukraina håller. I Wales fortsatte Natos toppmöte, med hotet från Ryssland som huvudpunkt på dagordningen.

Hotet från Ryssland? Natos toppmöte i Wales har med andra ord som huvudpunkt hur man skall hantera en uppdiktad fantasi. I nedrustningsavtal mellan Reagan och Gorbatjov kom man överens om att Sovjet drar sig tillbaka från östra Europa med villkoret att NATO inte fyller ut det militära tomrummet.

Det löftet är det lite si och så med då Polen, Baltstaterna, Tjeckien, forna Jugoslavien nu har Natobaser. Planer på förstärkning från NATO till området fortskrider. Ryssland är i stort sett omringat av Natobaser. Vem hotar vem, och vilken sida är det som det inte går att lita på?

En ny snabbinsatsstyrka ska inrättas, och försvaret av de östliga frontstaterna stagas upp.

Man önskar att denna snabbinsatsstyrka skulle vara baserad i lika hög grad på fantasier som det hot som styrkan skall möta. För oss som lever i den riktiga världen, den som har med fakta att göra, tycker att truppförstärkningar med en snabbinsatsstyrka på gränsen till Ryssland inte kan tolkas på annat sätt än som en aggression mot Ryssland från NATO:s sida.

Speciellt med tanke på att Natochefen Rasmussen flitigt använde MH17 tragedin till att demonisera Ryssland, nummer två juden Alexander Vershbow menar att Ryssland numer ses som en fiende till Nato, och att Ryssland nekas samarbete om missilförsvarssystemet som enligt NATO-uppgifter skall skydda Europa mot ännu en NATO-fantasi: Irans kärnvapen.

Efter Rysslands annektering av Krim i mars utlöste EU och USA ett första batteri av straffåtgärder.

Kommer samma straffåtgärder vidtas mot Skottland, Katalonien, Baskien, och Venedig om dessa områden fullföljer sina planer på självständighet för att komma undan den internationella bankmaffians klor? Hur skall vi tolka FN:s stadgar om mänskliga rättigheter som säger att ett folk har rätt att rösta om självständighet om de så önskar.

Har man rätt att rösta, men inte rätt att följa resultatet utan att straffas av det ”internationella samfundet”? Folket har med andra ord i så fall rätt att rösta om självständighet, men kejsarna (utan kläder) har tydligen rätten att straffa de folk som utnyttjar sin rösträtt för självständighet.

De var ytterst timida med tanke på det brutala övergrepp som begåtts.

Ja usch och fy. Befolkningen på Krim hade fräckheten att begå övergrepp på bankmaffian genom att rösta för att inte vara slavar under densamma.

Separatisternas nedskjutning av ett malaysiskt passagerarplan i juli tvingade duvorna att tänka om; sanktionerna skärptes rejält.

Tänk att DN vet vad som hände med MH17. Jag skulle föreslå att DN ringer haveriutredarna och talar om för dem vad som hände. Det skulle spara både tid och pengar eftersom haveriutredarna då inte behöver bemöda sig med att gå igenom färdskrivare, radiotrafik (som för övrigt hemligstämplats av Kiev-juntan), materialanalyser, cockpit voice recorder, rekonstruktion av händelseförloppet etcetera, etcetera.

En normalt mycket tidskrävande och kostsam process kan därmed kortas till en bråkdel av vad som är normalt med hjälp av DN:s expertis på området. I övrigt kan man ju undra varför Holland, Österrike, Belgien, och Australien skrivit ett avtal om att hemligstämpla utredningen om MH17. Man skulle nästan kunna misstänka att resultatet av utredningen inte kommer att passa i den allmänna krigshetsar-agendan i väst om ”Putin är jätte elak och prostitutionskungen Porosjenko är en mänsklighetens rättrådige riddare”.

Men Rysslands direkta inmarsch i östra Ukraina är ett än värre brott, hur många gånger Putin än blånekar.

Vill DN vara vänliga och publicera en enda bild på inmarscherande ryska soldater. Utan bevis får vi anta att anledningen till att Putin blånekar är att DN och resten av västvärlden blåljuger. De bilder som hittills publicerats som bevis på Putins aggression i området består av satellitbilder som är förvillande lika de bilder som bevisade att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen.

Om DN ursäktar så tillåter jag mig att vara en aning skeptisk till satellitbilder producerade av bolaget DigitalGlobe eftersom ”bevis-bilderna” för Putins aggression är av markant lägre kvalitet än de bilder som DigitalGlobe marknadsför sig med på sin egen hemsida.

En vapen­vila är ett framsteg i den meningen att människor inte längre dör i  kriget. Om den i praktiken stadfäster en ändring av nationsgränser med våld är den däremot en skam, en belöning av ett övergrepp som har skördat ett par tusen ukrainares liv.

Nu är jag inte riktigt säker på vad DN pratar om här…. Det verkar nästan som att DN pratar om Israel/Gaza konflikten… nej just det ja, DN är en judisk propagandakanal så det kan omöjligt vara så att DN kritiserar Israels våldsamma kontinuerliga utvidgning av sina nationsgränser till en kostnad av tusentals palestinska liv.

Vad DN kritiserar är en folkomröstning som gick finanseliten emot på Krim. En folkomröstning som gav Putin ett stöd som ingen av galningarna i Vita Huset eller Bryssel ens kan drömma om. En omröstning som inte kostade ett enda människoliv, men som triggade den judiskt dominerade Kiev-juntan att använda militär mot ”sin egen befolkning” för att skrämma dem att inte följa Krims exempel.

EU och USA måste därför utöka sanktionerna. Det finns inget skäl att släppa kravet att Ryssland drar tillbaka både sina soldater och sitt militära stöd till separatisterna.

Nu har visserligen Putin enbart skickat filtar och mat till området, men jag gissar att man kan använda en militär filt till att strypa sin motståndare. Att skicka vapen och soldater att invadera andra länder, det har bankmaffian och dess verktyg USA ensamrätt på.

Att kräva ett stopp för handlingar som bara existerar inne i huvudet på västpolitiker är också en specialitet som använts ett par gånger förut för att starta krig. Det var till exempel svårt för Saddam att inför andra Irakkriget lämna in sina massförstörelsevapen eftersom han redan hade gjort det inför första Irakkriget.

Det är svårt för Iran att avbryta sitt kärnvapenprogram eftersom de inte har något. Den högste iranske ledaren har till och med sagt att kärnvapen strider mot Islams lära. Det är svårt för länder i onåd att vidta åtgärder mot företeelser som enbart existerar i västgalningarnas hjärnor.

Vad som har diskuterats är att begränsa inte bara ryska bankers utan även statliga storföretags möjligheter att låna på den europeiska marknaden. Framför allt handlar det om oljebolag och vapenindustri. Teknologiexport av olika slag kan också strypas. Detta är högst rimliga åtgärder, som fortfarande lämnar utrymme för betydligt mer.

Tyvärr är det nog mest folket i Europa och USA som kommer att lida under dessa sanktioner. Finanseliten i dessa områden kommer nog dock hinna slussa iväg sitt stöldgods innan kollapsen är ett faktum. Ryssland har fullt upp med att skriva handelsavtal med BRIC:s länder och kommer klara sig finfint utan kollapsande USA och ett Europa som står på ruinens brant.

Hjälper det? Det är förvisso inte troligt att Putin ångrar sig, retirerar och ställer allt till rätta.

Han ångrar sig med all säkerhet inte. Han ställer till rätta hela tiden efter att galningarna i Vita Huset och dess marionetter i Bryssel gör allt vad de kan för att starta krig i olika delar av världen. Vi får bara hoppas att Putin inte tröttnar efter Syrien och Ukraina.

Vi får hoppas att han visar samma engagemang för fred när nu galningarna vill starta ett tredje krig i Irak, eller varför inte ett första mot Iran. USA och dess marionetter i EU har svårt att hålla sig i mer än ett halvår utan att bomba ett land. Vi får hoppas att Putin fortsätter att vara en dämpande kraft på den skenande galenskapen som verkar ha drabbat hela västvärlden, ivrigt påhejad av DN och dess gelikar.

Han befinner sig i en föråldrad stormaktsdröm där det inte spelar någon roll att ryskt kapital flyr utomlands och utländska investeringar uteblir. Sanktionerna må vara besvärliga för en sårbar ekonomi på nedgång, men det har hittills inte bekommit honom.

Möjligen är det dollarinvesterare som flyr, men det har mindre betydelse för Ryssland då de planerar att sluta använda dollarn i sin handel ändå. De tycker nämligen att det är orättvist att FED kan öka dollarvolymen genom Quantitative Easing och därmed stjäla tillgångar från alla som använder dollar i handel. Ryssland är mer inne på en väg där valutan skall representera ett värde, vilket konstigt nog är en revolutionerande (och motbjudande) tanke för galningarna i väst.

Ett system som inte tillåter bankirer att stjäla från övriga världen genom att plötsligt starta sedelpressarna. Det är snarare USA och EU som har ekonomier på nedgång. Federal Reserve kan inte sluta med QE för då kommer Wall Street att kollapsa. EU:s länder, utom Ungern och Island som visat bankmaffian var skåpet skall stå, står på ruinens brant där en del börjar sälja delar av sitt land till ”privata intressen”, för att klara sina skuldkriser. Det är knappast EU och USA som är i en ekonomisk styrkeposition.

Utan tvekan är sanktionsvapnet trubbigt. Nordkorea har fortsatt bygga kärnvapen. Iran har tvingats till förhandlingar, medan eftergifterna dröjer.

Trots att Iran inte har något militärt kärnvapenprogram enligt de inspektörer som har tillträde för inspektioner så har Iran följt alla de avtal som lagts på dem angående kärnteknik. USA har som belöning för detta skruvat upp sanktionerna mot Iran. Igen… vem är det man kan lita på och vem är det man inte kan lita på?

Men i fallet Ryssland, vad vore alternativet? Glömma vad som hänt Ukraina och gå vidare?

Ja precis… det vore det alternativ som skulle leda till fred.

Naturligtvis inte.

Nej fred vill ju inte DN ha. DN vill ha krig.

Hur EU och USA hanterar Rysslands aggression har betydelse långt utöver den aktuella ukrainska krisen. Det är möjligt att Donetsk och Luhansk är förlorade, men priset måste vara så högt att det avhåller Putin från liknande äventyr. Annars kan ryska trupper snart behöva en landväg till Krim, eller varför inte ända till Transnistrien? Nästa – Kazakstan, eller Vitryssland?

Antagligen kommer även nämnda områden vara intresserade av att ansluta sig till Ryssland eftersom Ryssland kan erbjuda en ekonomi som fungerar. Till exempel kommer pensionärerna på Krim att se sina pensioner öka då de skall bringas i nivå med ryska pensioner. Ukrainska pensionärer får dock se sina pensioner halverade samtidigt som energipriserna kommer gå upp då Ryssland inte längre säljer gas för underpris till Ukraina.

Ukrainas pensionärer hade med största sannolikhet valt att vara någorlunda välbeställda pensionärer i Ryssland snarare än fattiglappar i en EU-koloni. Sedan kan man ju fundera över hur finanseliten i USA lyckats stjäla pensionspengar genom att ge subprime instrument i USA AAA-betyg trots att de var byggda på luft.

Pensionsinstitut har sedan investerat tungt i subprimebubblan som sedan förintat pensionstillgångarna för vanliga amerikaner. Är det så attraktivt att vara del av en ekonomi som tillåter stölder av den här typen?

Dessutom ska Nato stå orubbligt fast vid alla medlemmars ömsesidiga försvarsgarantier. Ett överfall på Baltikum, eller ett så kallat separatistuppror bland dess ryskspråkiga minoriteter, kommer aldrig att accepteras. Att Ukraina släpps in i försvarsalliansen har inte varit aktuellt. Men Kreml har inget veto mot Natobeslut.

Putin har visat att han avskyr mänskliga rättigheter och demokratiska principer i Ryssland likaväl som i Ukraina. Han är dessutom inte längre intresserad av normala relationer med Europa, och får behandlas därefter.

Med tanke på att USA beter sig som en rabiessmittad hund i geopolitiska sammanhang vore det nog säkrare för världen om NATO helt upplöstes, i alla fall så länge USA är del av NATO.

Vilka omedelbara effekter sanktionspolitiken kan ha är osäkert, men den är en långsiktig investering. Hellre sätta gränser för putinismen nu än senare.

Ja, den där rackarns Putin skall lära sig att inte lägga sig i när USA lägger sig i andra länders angelägenheter. Har bankmaffian bestämt att USA skall starta krig mot eller i ett fjärran land, ska inte Putin komma och sabotera krigsplanerna med sitt ondskefulla fredsmäkleri. USA:s krig är goda och för mänsklighetens bästa. Putins fred är ondskefull och ett brott mot mänskliga rättigheter.

Här är de ondskefulla fredspunkterna Putin lagt fram för de stridande parterna:

 1. Milisen skall avbryta sin offensiv i Donetsk och Lugansk regionerna.
 2. Kiev-trogna styrkor skall retirera tillräckligt långt för att omöjliggöra artilleribeskjutning av bostadsområden.
 3. Implementera fullständig och objektiv internationell kontroll över vapenvilan.
 4. Förbjud användandet av stridsflygplan mot civila och byar.
 5. En fullständig villkorslös fångutväxling skall genomföras.
 6. Man skall etablera humanitära korridorer för flyktingar och humanitär hjälp till Lugansk och Donetsk regionerna.
 7. Börja omedelbart reparera infrastrukturen i området.

Man kan tycka att man i en kommentar om vapenvilan i en av Sveriges (fortfarande) största tidningar borde nämna vad avtalet går ut på. Det passar dock dåligt in i demonisera-Putin-agendan, så det råkade man glömma att ta med i denna ledare. Vi får hoppas DN går i konkurs å det snaraste så att åtminstone en av alla entusiastiska krigshetsare försvinner från den mediala arenan.

Å andra sidan är det ju bara ”hatsidorna” som tycker att krig är en dålig idé verkar det som. Den traditionella mediearenan hade blivit knäpptyst om Ukraina om krigshetsarna tystnat. Det får en att fundera över vilka det är som vill ha krig i Ukraina.

  Carl-Johan Bonnier, styrelseordförande i Bonnier-koncernen, som äger Dagens Nyheter.

Juden Carl-Johan Bonnier, styrelseordförande i Bonnier-koncernen, som äger Dagens Nyheter.

/Fredrik Johansson


 • Publicerad:
  2014-09-08 20:45