INRIKES. I tidningen TTELA lyfts socialdemokraten Martin Rapp fram där han beklagar sig över att han hyrt ut till Nordiska motståndsrörelsen. I en lokal Facebookgrupp är tonerna annorlunda.

Nordiska motståndsrörelsen använde sig av en idrottsanläggning i deras tävling om vem som skulle bli årets Nordman. Uthyraren och ordförande för Hjärtum IS Martin Rapp såg tröjorna med Nordiska motståndsrörelsens symboler, han valde att inte gå fram och prata med individerna utan han lät sig sedan istället intervjuas av den lokala tidningen TTELA. I tidningen beklagade sig Rapp över att anläggningen hyrts ut till Nordiska motståndsrörelsen och hade han vetat att han hyrde ut till oliktänkande människor hade han valt att inte göra det.

Vad tidningen inte upplyser sina läsare om är att Martin Rapp sitter som vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden och utbildningsnämnden i Lilla Edet för Socialdemokraterna. Ironiskt nog har Rapp i samma tidning beklagat sig över att partikamrater har utrensats för just ha varit oliktänkande.

I en lokal öppen Facebookgrupp är tonerna dock helt annorlunda. Personerna tycker att det är acceptabelt att hyra ut till andra människor så länge de sköter sig. De tycker också att det är bra att människor är villiga att hyra lokalen nu när många uthyrare går på knäna under coronapandemin. Dessa inlägg har flera människor gjort tummen upp på. En enda person är dock kritisk i det aktuella inlägget men den personen är en frilansjournalist som tidigare jobbat på Göteborgs-Posten.

Både TTELA och Göteborg-Posten ägs av mediekoncernen Stampen Media som i sin tur kontrolleras av familjen Hjörne som har judiskt påbrå. Stampen blev tidigare räddat av staten och slapp betala en enorm skatteskuld, vilket antagligen till stor förklarar den tråkiga attityden gentemot organisationen Nordiska motståndsrörelsen.


  • Publicerad:
    2020-09-15 21:10