INRIKES. Det liberala ungdomsförbundet (LUF) vill införa köttskatt för att sänka nivån av metangas som uppstår när djur släpper sig.

Den judisktägda tidningen Expressen skriver att Liberala ungdomsförbundet vill införa köttskatt för att sänka metangasnivåerna. De vill också beskatta flygbränslet och dieseln högre. Scandinavian Airlines skall säljas ut och subventionerna till mindre flygplatser skall slopas. Inte ens den nuvarande regeringen har känt att de kunnat införa köttskatt. Isabella Löwin sa till SVT 2018:

– Nej, vi har inga sådana förslag, det är praktiskt lite svårt. Men på sikt tror jag vi behöver tänka på ekonomiska styrmedel även på vissa livsmedel.

Liberala ungdomsförbundets ordförande Romina Pourmokhtari medger att de ligger i framkant i frågan.

— Rapporten är ganska kontroversiell. Vi går längre än något riksdagsparti gör i nuläget, säger Romina Pourmokhtari.

År 2014 gick LUF ut och ville legalisera djursex. Något som Nordfront har skrivit om. Liberala ungdomsförbundet i Stockholm ville år 2016 legalisera nekrofili och incest men detta var för magstarkt även för moder partiet Liberalerna.

Liberal ungdomsförbundet har näst lägst medlemsantal och känner sig därför nödgade att ändra sin miljöpolitik för att locka till sig ungdomar som sympatiserar med Miljöpartiet, Centerpartiet och Ung vänster.


  • Publicerad:
    2020-09-27 20:50