MÅNADSRAPPORT. Januari har varit en något lugnare månad i jämförelse med senaste tidens högvarv. Det betyder dock inte att våra aktivister legat på latsidan. Läs här om vad som hänt under årets försts månad!

Dessa artiklar brukar vara fyllda med framgångsord som ”uppåt”, ”framåt”, och ”rekord”, för oftast går vi faktiskt tydligt och med raska steg mot nya höjder. Diverse troll på Nordfront brukar göra gällande att vi bara hittar på om våra framgångar och att vi aldrig skulle erkänna ett nederlag osv.

Visst är det så att vi, precis som all annan media, sysslar med propaganda, men jag skulle ändå säga att Nordfront är en av Nordens mest ärligaste och rättvisa media. Med detta sagt tänker jag inte hymla med att januari månad i allmänhet har varit ganska blygsam i sina framgångar, jämfört med hur det har sett ut under vissa andra månader. Särskilt jämfört med senaste tiden med allt kring Kärrtorp.

Ett par gånger om året brukar det komma en sådan här månad där jag känner att inte allt varit bättre än föregående månad. Men med punkt satt för januari kan vi med optimism konstatera att vi redan avklarat en av de månaderna för 2014 och således bara har en kvar!

Låt mig tydliggöra, för att inte hälla vatten på någon eventuell defaitistisk kvarn, att varenda utdelat flygblad, var nyrekryterad medlem eller aktivist, alla sociala aktiviteter och föredrag är framgångar för vår rörelse då de sakta men säkert bygger en trappa mot seger, men vi sätter hela tiden ribban högre och högre för vad som får anses som en bra månad och därför får januari gentemot de senaste månaderna ses som en tämligen lugn månad, även om kampen ändå tagit storkliv framåt i vissa områden.

Ett fyrtiotal kamprapporter har skickats in med olika former av aktivism i bland annat Ystad, Hultsfred, Ängelholm, Uppvidinge, Gävle och Höör. En ort som verkligen stuckit under månaden är Emmaboda där åtskilliga klistermärkesuppsättningar genomförts, ibland flera dagar i rad.

kollage0114

Offentliga aktiviteter har genomförts problemfritt i centrala Göteborg, Skellefteå och Trollhättan. En lite speciell banderollaktion med upplysta banderoller i vintermörkret har utförts i Stockholm. Det blev också lögnfylld medial uppståndelse kring en affischering i Borås där ortens lokala systemmedlöpare enligt Sveriges radio tappert och rakryggat drev ut de hemska mördarnazisterna ur staden. Eller låter inte det troligt?

pffentliga

Olika former av fysisk träning har också stått på schemat runt om i landet. För att nämna några aktiviteter på detta tema kan vi ta upp att det vandrats Borlänge, kampsportats i Växjö, tränats löpning i Söderhamn och genomförts konditions och styrketräning i Kristianstad.

kampsportsmålands

En annan sak värd att nämna är att den brittiska upplagan av International Business Times rankat Svenska motståndsrörelsens framgångar i Kärrtorp som den nästmest oroväckande ”högerextrema” trenden i Europa.

I Norge har det inkommit ett tjugotal kamprapporter från ett tiotal olika orter linnehållandes friluftsaktiviteter, fysiska träningar och propagandaspridningar.

bergen

Finlands aktivister har fortsatt med regelbunden basaktivism och fysisk träning på alla orter där organisationen är aktiv. Det största som hänt i öst under månaden var en lyckad offentlig aktivitet i staden Vanda som gav mycket positiv respons från befolkningen. Under aktiviteten tvingades en påtänd vänsterextremist tas omhand då denne ställde till med bråk. Detta ledde till spaltmeter i media om det ”nynazistiska våldet”.

För övrigt måste jag säga att även finländska nationalsocialister kan tillverka granna banderoller:

freekärrtorp

Februari månad är igång med full fart och jag hoppas åter få använda superlativ när jag författar nästa månadsrapport. Det är upp till dig att införliva det hoppet (och ta bort frågetecknet ur rubriken till denna artikel) så ut och sätt fart med dig – imorgon är alltid för sent!

Månadens största/bästa…
…framgång: Motståndet lever i Göteborg och med ny chef i Näste 2 är det full fart i regionen!
…skärmytsling: Finska motståndsrörelsen kan och vågar också slå tillbaka när det behövs!
…skratt: Socialdemokraterna samarbetar med SMR. Rubriksättning när den är som bäst!
…systemmedlöpare: Patrick Nyman på Kriminalunderrättelsetjänsten (KUT) i Dalarna. Varför stoppa brottslighet när man kan trakassera meningsmotståndare?


  • Publicerad:
    2014-02-12 09:10