UTRIKES. När en tysk kristdemokrat efterlyste en ”slutlig lösning” på massinvandringen så blev han snabbt verbalt attackerad av partikamrater i folkfientlig media.

Manfred Weber (CSU).

Det var under ett anförande om massinvandringen och de enorma problem dessa orsakat de europeiska folken som den tyske kristdemokraten Manfred Weber inför partikamrater uttryckte att han önskade se en ”slutlig lösning” på den så kallade ”flyktingkrisen”. Detta fick partikamrater att gå till pressen och beklaga sig över ordvalen ”finale Lösing”, då de tyckte att det var för likt ”Endlösung” som de menar för tankarna till den i Tyskland med stränga lagar skyddade myten om ”förintelsen” av sex miljoner judar.

Weber avfärdar emellertid anklagelserna och menar att det hela är en avsiktlig feltolkning från illasinnade krafter. Han bedyrar istället att lösningen han förordar är en gemensam diskussion i EU om hur massinvasionen bäst skall hanteras. På sitt Twitter-konto skriver han:

För att tala klartext: Den avsiktligt felaktiga tolkningen av mitt uttalande här är fullständigt nonsens och inte det minsta avsiktligt från min sida. Tvärtom handlar det om att vi 2018 måste finna en gemensam europeisk lösning i den meningen att vi ska hjälpa människor i nöd.

Manfred Webers parti Kristligt sociala unionen (CSU) är bland annat känt för att under 2015, i allians med sitt kristdemokratiska systerparti Tysklands kristdemokratiska union (CDU), ha släppt in över en miljon främlingar i landet. Konsekvenserna av detta såg vi bland annat under nyårsafton samma år i flera tyska städer, där över 600 tyska kvinnor sexuellt ofredades och våldtogs av tusentals främlingar.

Hur Weber och hans allierade, som Tysklands förbundskansler Angela Merkel, har tänkt hantera denna massinvasion fortsättningsvis återstår dock att se.

Källor:
Tysk politiker i blåsväder efter flyktinguttalande
Weber spricht von ”finaler Lösung der Flüchtlingsfrage”
Revealed: 1,200 women were sexually assaulted by 2,000 men in German cities on New Year’s Eve
Germany revising 2015 refugee figures


  • Publicerad:
    2018-01-06 22:20