SKANDAL Expressen har avslöjat att en av Moderaternas riksdagsledamöter sexchattat med en kvinna som är under 18 år. Det spekuleras nu i att det skulle vara M-profilen Hanif Bali som är syndaren.

Sent på torsdagskvällen denna vecka släppte Expressen ett avslöjande om att en av Moderaternas riksdagsledamöter sexchattat med en omyndig kvinna i partiets ungdomsförbund. Kvinnan ska vara över 15 år men under 18 år och den ännu ej utpekade mannen ska ha haft kontakt med henne på flera digitala plattformar och bett flickan skicka bilder av sexuell karaktär.

— Vi har fått uppgifterna i närtid. Nu ska vi göra allt vi kan för att ta reda på vad som har hänt, säger Moderaternas partisekreterare Gunnar Strömmer.

Strömmer uppger att partiet tar anklagelserna på allvar men att de kommer försöka reda ut vad som har hänt innan de tar beslut i ärendet. Enligt vissa uppgifter i media ska det ha varit flera minderåriga kvinnor som riksdagsledamoten haft kontakt med, men den pågående utredningen ska bara gälla ett fall av ”sexuellt olämpligt beteende”.

Anklagelserna ska enligt Expressen ha varit kända för Moderaternas partiledning sedan i onsdags. Det var också under onsdagsförmiddagen som M-profilen Hanif Bali slutade twittra, vilket många twittrare och vissa alternativmedier noterat.

Sökträffar för "Bali" på Twitter den 10 september kl 23:40. Alla antyder att Hanif Bali är riksdagsledamoten som sexchattat med en omyndig kvinna.

Aftonbladet ska ha pratat med den anklagade riksdagsledamoten tidigare idag och då förnekade han såväl kännedom om anklagelserna som att han ska ha haft ett möte med Gunnar Strömmer om situationen.

Nordfront följer utvecklingen och återkommer så fort det är bekräftat att det är den iranske avfällingen som gjort bort sig.