Nordfront har tidigare rapporterat om El Ouali Alami Hansen Redouan, eller ”Machetemannen” som han har kommit att kallas i massmedia. Den 15:e mars i år högg han ner en kvinnlig Komvuxlärare i Sundsvall med machete, varefter han kapade en skolbuss i Hamrånge, samt knivskar en hund. När han erkänt överfallet på komvuxlärarinnan var Nordfront dessutom först ute med att avslöja machetemannens identitet. Etablerad media har till dags dato ännu inte publicerat El Ouali Alami Hansen Redouans namn, eller tillkännagivit hans etniska härkomst.

Senare följde vi upp rapporteringen kring Machetemannen, då han genomgått en rättspsykiatrisk undersökning, vilken visade att han inte lider av någon allvarlig psykisk störning, samt att han heller inte gjorde det vid brottstillfället.

Machetemannen kom sedermera att dömas vid Hudiksvalls tingsrätt för försök till mord, olaga hot, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, djurplågeri, våld mot tjänsteman och grov vårdslöshet i trafik till åtta års fängelse, även detta rapporterade vi om.

Nu skrivs nästa kapitel i historien kring El Ouali Alami Hansen Redouan. Nyligen överklagade han domen. Han vill nämligen dömas för försök till dråp, istället för försök till mord, för att därigenom kunna få ett lägre straff. Hans försvarsadvokat, KG Myhrberg, säger till Sveriges radio: ” Vi tycker att han ska dömas till försök till dråp istället för försök till mord, och så tycker vi att man ska sänka straffet något”, Myhrberg fortsätter: ” Det var en ren impulshandling att han gav sig på kvinnan och det var ett förhållandevis kort händelseförlopp och det finns inga försvårande omständigheter tycker vi”.


  • Publicerad:
    2012-07-17 20:04