FRANKRIKE. En av kandidaterna till Paris borgmästarval, Benjamin Griveaux, har dragit tillbaka sin kandidatur. Detta efter att en sexvideo med den Macron-lojale globalistpolitikern har cirkulerat på sociala medier.

Benjamin Griveaux. Foto: Jacques Paquier (CC BY 2.0) .

Kandidaten för den franske presidenten Emmanuel Macrons parti En Marche! i borgmästarvalet i Paris har dragit tillbaka sin kandidatur. Detta efter att en så kallad sexvideo föreställande Benjamin Griveaux, som tidigare varit talesman för Macrons globalistregering, har börjat cirkulera på sociala medier.

I ett uttalande säger Griveaux:

— Min familj förtjänar inte detta. Jag är inte beredd att utsätta min familj och mig själv för något mer medan dessa attacker tillåts ske. Detta går för långt.

Griveaux menar att ”attacken” – med andra ord publiceringen av videon –  bara är kulmen på en smutskastningskampanj mot hans familj med nedsättande kommentarer, lögner och dödshot.

— Som om det inte vore nog nåddes i går en ny nivå, säger han.

Många i Frankrike är i chock över videon, som sägs föreställa den gifte familjefadern Benjamin Griveaux naken och onanerades, framförallt eftersom Frankrike har en tradition av att inte snoka i politikers privatliv. Videon och en rad sexmeddelanden ska ha skickats till en ung kvinna innan allt läckte till allmänheten.

Får stöd av makteliten
Den avhoppade borgmästarkandidaten får dock starkt stöd av den politiska eliten i Frankrike.

Medan den sittande borgmästaren Anne Hidalgo har uttryckt en önskan om att man ska respektera människors privatliv har Socialistpartiets ledare Jean-Luc Mélenchon kallat den så kallade attacken mot Griveaux för ”motbjudande”, rapporterar BBC.

Marine Le Pen, ledare för Nationell samling (tidigare Nationella fronten) har uttryckt att Griveaux borde ha stannat kvar i valet ”för demokratins skull”.

Partikollegan Christophe Castaner, som är inrikesminister i Rothschildbankiren Macrons regering, tycks dock vara mest upprörd av alla över att onanivideon sprids. I ett officiellt uttalande har han hotat alla som sprider videon med att det kan vara straffbart att göra så utan filmskaparens medgivande, med dryga böter eller upp till två års fängelse som konsekvens.

Ursprungligen delades videon av en ryss vid namn Petr Pavlensky, som sökte asyl i Frankrike 2017 efter att ha flytt sitt hemland när han själv anklagades för sexuella övergrepp. Pavlensky beskrivs som en ”uppmärksamhetsartist” som först blev ökänd i Ryssland i samband med att han spikade fast sin pung på Röda torget i Moskva. Pavlensky har också suttit i ryskt fängelse efter att ha tänt eld på en kontorsdörr tillhörande den ryska underrättelsetjänsten FSB.

Till fransk media har Pavlensky sagt att han har för avsikt att avslöja politikers hyckleri och ”puritanism” och att Griveaux bara är den första i raden av franska makthavare som han tänker ge sig på.

Enligt Griveaux advokat kommer man att stämma Pavlensky för publiceringen av filmklippet.

Inför borgmästarvalet leder den sittande socialistborgmästaren Anne Hidalgo och Macron-kandidaten Griveaux hade oavsett skandalen troligen inte haft någon chans att vinna.

Källor:
Griveaux Paris race: Sex video prompts Macron ally to step down
Borgmästarkandidat drar sig ur efter sexvideo


  • Publicerad:
    2020-02-14 22:30