GLOBALISM. Svenska förrädarpolitiker beslutade i våras att låta svenskarna betala Somalias skuld till Internationella valutafonden. Nu får Sveriges finansminister ett toppjobb inom fonden.

Sveriges finansminister Magdalena Andersson blev under torsdagen vald till ordförande för IMFCInternationella valutafondens (IMF) högsta rådgivande organ.

Andersson kommer från och med 18 januari att kombinera sitt nya jobb med finansministertjänsten.

— Jag är hedrad över att ha blivit utnämnd och för det stora stödet från samtliga medlemmar i IMFC, kommenterar Andersson i en intervju för regeringens hemsida och hon fortsätter:

— Den globala ekonomin har många utmaningar som världens länder behöver möta gemensamt, exempelvis om att få fart på ekonomin efter pandemin, att dämpa risker i ekonomier med hög skuldsättning och påskynda klimatomställningen. IMF:s roll är viktig i krisarbetet och fonden kan bidra till att motverka att pandemin slår ut decennier av framgångsrik ekonomisk utveckling i utvecklingsländerna.

Inom IMF är IMFC, internationella monetära och finansiella kommittén, det högsta rådgivande organet.

190 länder är sammanslutna i IMF. Sverige blev medlem i IMF år 1951.

Tysklands finansminister Olaf Scholz verkade tidigare i höstas i egenskap av ledare för EU:s finansministrar för tillsättningen av Andersson på posten. Idag skriver han:

Magdalena Andersson är en respekterad finansminister som åtnjuter förtroende och stöd från sina europeiska kollegor. Jag är övertygad om att hon kommer att göra ett utmärkt jobb.

Regeringen skryter på sin hemsida
På sin hemsida åberopar regeringen tre historiska fakta rörande höga poster inom IMF, när man framhåller sin egen förtjänstfullhet:

  • Det är över femtio år någon svensk hade en så inflytelserik position i IMF.
  • Det är första gången en kvinna tilldelas posten som ordförande för IMFC.
  • Det är första gången sedan 2008 som en europé tilldelas denna post.

Lön för förräderi
Tillsättningen av Andersson på den höga posten äger rum samma år som IMF:s inflytande över svensk politik – liksom ledande svenska politikers förräderi mot det egna folket – tydligt gjort sig påmint.

I våras lyckades fonden nämligen övertala ledande svenska politiker att pungslå svenska skattebetalare på 21 miljoner kronor för att täcka landet Somalias skuld – till IMF.

Andersson tillträder posten som ordförande för IMFC den 18 januari 2021.


  • Publicerad:
    2020-12-19 23:15