UTRIKES. Makarna Nigel och Cindy Stringer och deras tre barn anfölls tidigare i år av en rasfrämmande och beväpnad inbrottsliga som trängde sig in i familjens 20-miljonerkronorsvilla. Nigel försvarade familjen och hemmet. Polisen misstänker därför Nigel för våldsamt övergrepp på inbrottsligan. En försvårande omständighet för honom är att han använde rasistiska skällsord mot brottslingarna.

Nigel och Cindy Stringer

Nigel Stringer försvarade sin fru Cindy och parets tre barn i tjugoårsåldern mot ett gäng invandrarbrottslingar. De var beväpnade med en pistol, knivar, metallrör och ett armborst, och tog sig in i familjens lyxiga 40-rumsvilla i Norwich.

På grund av att Stringer försvarade sig anses han av polisen har utsatt ligan för rasistiskt våld. Detta för att Stringer använde N-ordet när har skrek åt inbrottsligan. Märkligt nog använde inbrottsligan själva N-ordet mot varandra, men det bryr sig rättsväsendet inte om eftersom vännerna i ligan får kalla varandra vad de vill.

En av männen hade en pistol och började banka på ytterdörren av glas. Stringer skyndade sig att ta sonens hockeyklubba och konfronterade inkräktaren.

— Jag använde händerna och klubban att mota bort honom från huset. Han fortsatte att slå och sparka mig. Jag blödde, var mörbultad och fullkomligt utmattad, säger Stringer.

När Stringer greps för att ha försvarat sig mot gänget, kvarhöll Polisen honom och hans son i tre timmar, medan den svarta inbrottsligan släpptes.

— När polisen kvarhöll oss lämnade de min fru och mina döttrar oskyddade medan några ur gänget fortfarande uppehöll sig i och i närheten av vår trädgård, säger Stringer.

Nigel Stringer, som har gjort sig en förmögenhet som byggherre, har även arbetat som magistrat i 26 år. Delar av Storbritannien har fortfarande ett system med magistrater, det vill säga icke juridiskt utbildade personer som deltar i domstolsmål. Magistratsfunktionen har i Sverige i stort övertagits av kommunfullmäktige.

Stringer avsäger sig nu magistratsrollen för att driva ett privat finansierat åtal mot rasfrämlingarna, vilket han har råd med eftersom han är mångmiljonär. Rättsväsendet är nämligen inte intresserat av att väcka allmänt åtal mot rasfrämlingarna. Eftersom Stringers användning av N-ordet misstänks vara ett hatbrott utgör det en försvårande omständighet för honom.

Liksom i Sverige har den representativa demokratin i Storbritannien bestämt att så kallade hatbrott ska prioriteras. Det var till och med Stringer själv som — flera månader senare — hittade tre knivar och ett metallrör som brottslingarna hade tappat i trädgården. Polisen hade inte ens brytt sig om att undersöka brottsplatsen.

Stringer säger att ”rättvisan rinner i hans ådror”, eftersom hans föräldrar och hans farfar hade karriärer inom polisväsendet.

— De skulle vända sig i sina gravar om de visste att modern politisk korrekthet orsakade att min son och jag greps i vårt hem när jag försvarade vårt hem, säger Nigel Stringer.

Stringer säger att han blev rädd när han såg fyra andra män på andra sidan häcken heja på deras kompanjon med frasen ”Kom igen min n*****, slå ner han!”

— Jag hade ingen styrka kvar, jag hade bara min röst och jag försökte hitta de mest chockerande ord att ropa medan jag tänkte ”om de går igenom den där häcken kan vi bli dödade”. Det fanns ingen där som kunde rädda oss, vi var ensamma. Jag använde deras egna ord och skrek ”och om ni n***** tar er in ska jag f*n slå er med den här”. Jag bara kastade deras egna ord mot dem. Jag är ingen rasist, säger Stringer.

Strax innan polisen kom ringde en av brottslingarna polisen och sade att hade blivit ”anfallen av två män, fått många skador och blivit utsatt för rasistiskt hat”.

Fem polisbilar kom och poliserna grep far och son Stringer som nu var misstänkta för rasistiskt motiverat våld. Poliserna frågade ut inbrottsgänget vid grinden men ingen av dem greps. Polisen visade inget intresse för Stringers blödande skador, och de talade om för honom att gänget helt enkelt hade gått in i hans trädgård och ”inte hade gjort något fel”.

Några veckor senare fick Stringer av polisen veta att de hade lagt ned hans anmälan mot intrånget. Därför avgår han som magistrat för att han ska kunna driva ett privat åtal, vilket han annars inte kan göra.

— Detta bör bli en varning till alla husägare om att polisen inte bara är oförmögen att skydda oss, de väljer faktiskt att gripa oskyldiga husägare som fredar sig själva, till och med mot ett beväpnat och farligt gäng.

En talesman för Norfolkpolisen säger att polisärendet mot Stringer har skickats till åklagarmyndigheten och att ”utredningen mot Stringer fortsätter”.

Syftet med den utökade utredningen är att undersöka om det går att väcka åtal mot Stringer för hans ”rasistiska våld”.

Källa:
Magistrate, 67, who defended his family against an armed gang who stormed his £2million mansion was ARRESTED himself… and accused of racially aggravated assault


  • Publicerad:
    2018-07-01 22:10