BROTT. På forumet Flashback har han som hobby att håna Nordiska motståndsrörelsen. Han har även arbetat fackligt – mot så kallad rasism och för homolobbyns frågor – men som vanligt när man skrapar lite på ytan gällande dessa ”godhetsapostlar” så framträder en helt annan bild.

En man i vit t-shirt poserar på bild med regnbågsflaggan i bakgrunden. Texten på bröstet dissar heteronormen, och copyright tillägnas RFSL i Stockholm.

Bilden är hämtad ur fackförbundet Byggnadsarbetarens medlemstidning nr 12, 2006 och artikeln handlar om en plåtslagare som ingående får lägga ut texten kring sitt fackliga engagemang. Han säger att hans arbete mot rasism började redan under skoltiden, och han menar att det har gett resultat:

– Attityden i invandrarfrågor är bättre nu i bodarna. Dels har all diskussion om rasism gjort att folk tänker till och dessutom finns det fler invandrare på arbetsplatserna. Man ser att de bara är vanliga människor, säger plåtslagaren till tidningens kvinnliga reporter.

Han berättar vidare att hans arbete senare har landat i att även inkludera homolobbyns frågor. I slutet av intervjun säger han också att han hittills bara fallit för kvinnor, men att det inte är helt uteslutet att han skulle kunna förälska sig i en man. Därtill lyckas han inkassera ytterligare PK-poäng genom att klämma in att han en gång har tvingats arbeta ihop med en ”nazist”, som han inte lyckades omvända.

Klicka för större bild.

Enligt mannens Facebooksida ”gillar” han flera vänsterrörelser, bland andra Vänsterns internationella forum (VIF) som i dagarna uppmärksammats för sitt mångmiljonstöd till kommunistpartier med kopplingar till terrorverksamhet. Han gillar även vänsterextrema Kaffé 44 och feministen Nour El-Refai – sambo med den så kallade skådespelaren och komikern Henrik Schyffert.

Denne man, som heter Magnus Brodin Hansson (771201-0318), står idag åtalad för skadegörelse, hot mot tjänsteman och narkotikabrott. Nordfront har kommit över det filmade material som ligger till grund för en av åtalspunkterna och här framkommer tydligt hur han upprepade gånger mordhotar tre ordningsvakter, varav två rasfrämlingar. Han uttrycker sig även i övrigt på ett sätt som rimmar väldigt illa med att han utåt sett påstår sig vara en ”antirasist”.

— Ska vi snacka blattespråk som en jävla tönt. Är du dum i huvudet eller? Tror du jag bryr mig att du snackar som en jävla blatte mot mig, säger Magnus till en av ordningsvakterna.

De mest rasistiska utspelen han gör är att han kallar en av ordningsvakterna för ”judehora” och en annan för ”arabfitta”.

Nordfront kan också avslöja att Magnus ligger bakom pseudonymen Magban på forumet Flashback. Även där framställer Magnus sig som en god antirasist och har upprepade gånger skrivit negativt om Nordiska motståndsrörelsen. Bland annat har han startat en tråd där han hånat utseendet på rörelsens medlemmar.

På Flashback framkommer dock lite mer av Magnus trasiga sida och han skriver där bland sina över 7 000 inlägg om hur han frånsagt sig faderskapet till en dotter, hur han orsakat en annan mans död, hur han uteslöts ur facket på grund av obetalda medlemsavgifter, att han påstår sig ha sett spöken, hört röster och har smällt i sig höga doser receptbelagda piller i kombination med alkohol. 2017 berättar han om ett möte med personalansvarig på företaget han jobbar på:

Fick i samtalet höra att i princip samtliga arbetskamrater vägrar arbeta med mig då mitt humör är ”lynnigt”, jag vägrar att dela med mig av kunskaper, jag är introvert, jag ställer inte upp etc. etc. Anklagelser jag verkligen inte kan förstå.

Han skriver också på Flashback om hur polisen gjort husrannsakningar hemma hos honom och nu står han alltså åtalad för att ha odlat cannabis i sin lägenhet, mordhotat ett antal ordningsvakter, samt slagit sönder en glasruta på en bar. I samband med det sistnämnda brottet påstås det i åtalet att Magnus också ska ha kallat personalen på baren för ”horor” när de inte ville servera mer alkohol till honom och gått hotfullt mot en kvinna som jobbade där innan polisen anlände till platsen.

Datum för huvudförhandling vid Södertörns tingsrätt är satt till den 26 augusti.

Backup av filmen på VK och andra alternativ till Youtube:

Stöd Nordfronts journalistik genom att donera Bitcoins till: 1DQHohS9xUDoPt2WnABRhCCAovjVHRQv4d

Källor:
Södertörns tingsrätt, mål B 6048-19
Byggnadsarbetarens medlemstidning nr 12, 2006
Flashback


  • Publicerad:
    2019-07-30 15:10