KOMMENTAR. Organisationen The Institute for Strategic Dialogue har ett samarbete med Magnus Ranstorp. Vad är detta för organisation?

Egor Putilov på den sionistiska nättidningen Samnytt uppmärksammade att Magnus Ranstorp var en senior advicer till en organisation som heter The Institute for Strategic Dialogue (ISD). ISD har tidigare kontaktat Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och utlovat hjälp att kartlägga juden Kent Ekeroths förehavanden. Detta skrevs det om på Nyheter Idag av halvjuden och halvzigenaren Chang Frick. Även Samnytt som Ekeroth är associerad till tog upp den här historien.

ISD är en organisation som riktar in sig på vad de kallar för islamistisk extremism och högerextremism. Notera här att de inte riktar in sig på vänstern överhuvudtaget. ISD arbetar för att förhindra att rörelser såsom Nordiska motståndsrörelsen ska få använda sig av det fria ordet på nätet. Därför har de gått ihop med flera stora och ofta judiskt ägda mediebolag för samarbeta kring hur detta skall ske. Ett av dessa judiska företag är Facebook. I en artikel om samarbetet med Facebook ser vi judinnan Sheryl Sandberg som är operativ chef för det judiska företaget. På bilden ser vi också Anetta Kahane. Denna ökända judinna blev känd efter att hon förespråkat massimmigration till Europa och sagt att Sverige inte är till för svenskarna.

Putilov kallar ISD för den ”ökända organisationen” och att den har som främsta uppgift att införa ”vänsterextremistisk agenda i delar av den djupa staten”. Vad är då The Institute for Strategic Dialogue för organisation när Nordfront tittar på den?

The Institute for Strategic Dialogue

ISD hette något annat när det skapades 2006. Organisationens namn från början var The Weidenfeld Institute for Strategic Dialogue. Uppkallat efter dess skapare George Weidenfeld. Weidenfeld var en livslång sionistisk jude med den aristokratiska titeln Lord. Han hade Storbritannien som sin bas för att expandera det judiska inflytandet där han tyckte det passade. Från tidningen The Telegraph:

He writes a regular column for two German newspapers. Describing himself as a tribal Jew rather than a practising one, he says the central plank of his life is Zionism. ”There is not a day when I don’t think of the earthly Jerusalem. If I may say so, if I have any strength, that is my strength, my Archimedian point of reference to the world. Every morning when I get up, I subconsciously turn east. I feel very happily part of English life, but, to some extent, I am still an observer.”

En annan grundare till organisationen var Michael Maclay, en EU-vänlig globalist.

I organisationens början samarbetade de med judiska organisationer i Israel i syftet att stärka relationerna mellan EU och Israel.

I organisationen finns idag flera personer inom den brittiska aristokratin, en av dessa är Adair Turner som är styrelseordförande för organisationen Institute for New Economic Thinking (INET). Det institutet skapadades av juden George Soros.

Styrelseordförande för ISD är idag juden Michael Lewis. Han har varit med i ISD sedan början. Han har sin bas i Sydafrika och ger varje år ut flera bidrag till olika judiska organisationer.

Soros organisation Open Society sponsrar ISD. Det som däremot utmärker sig är stödet organisationen får från flera olika länders myndigheter, speciellt Norden. Listan kan ses på bilden nedanför.

VD för ISD är Sasha Havlicek, hon är också med på bilden med Sandberg och Kahane. Havlicek är ansiktet utåt och har varit VD för organisationen sedan starten. Det finns inte mycket information om Havliceks bakgrund och familjeförhållande men det verkar som några entusiastiska musikälskare kan ha avslöjat hennes med stora sannolikhet judiska påbrå. Hon är nämligen i så fall släkt med den judiska kompositören Gustav Mahler. Källan skall finnas i Gilbert Kaplans bok Mahler Album. Havliceks mamma är enligt boken Marina Mahler-Fistoulari sedan omgift med Milan Havlicek. Marina är väldigt lik Sasha, speciellt ansiktsformen såsom de höga kindbenen. 

Det är alltså den här organisationen som Magnus Ranstorp arbetar tillsammans med. Då är det inte konstigt att udden riktas mot vita människor och organisationer som arbetar för vita såsom Nordiska motståndsrörelsen. Med det kontaktnätverket ISD har kan de skapa medieexponering åt en person som Magnus Ranstorp.

European Council on Foreign Relations

Sasha Havlicek är med i European Council on Foreign Relations enligt hennes LinkedIn, det skrivs även på ISD:s egna hemsida. ECFR är en tankesmedja som inspirerades av den amerikanska varianten Council on Foreign Relations CFR. En tankesmedja som har enorm påverkan på utrikespolitiken, framförallt i USA. Juden George Soros är också med i den tankesmedjan. Soros organisation Open Society var huvudfinansiären när ECFR skapades. Även idag står hans organisation för merparten av finansieringen. Runt 30%. Även Norge och Sverige finansierar organisationen se sida 5 under sektionen Financial Review. Skaparen av ECFR var juden Mark Leonard, djupt påverkad av andra världskriget ägnar han sig åt att försöka skapa ett så öppet Europa som möjligt. Han flyttade till Tyskland efter att Storbritannien gått ur EU.

Idag är Leonard direktör för ECFR medan vår egen rasförrädare Carl Bildt är ordförande tillsammans med Lykke Friis och Norbert Röttgen.

Egor Putilov säger att det är en vänsterextrem agenda som skall införas. Sanningen är att agendan är att skydda judiska intressen och då hamnar ibland sionister som Kent Ekeroth i kläm. Tittar man på ISD:s Facebook och Twitter sidor så är det inte många som följer dem. ISD är helt enkelt en organisation skapad för den nuvarande makten och kontrolleras av judiska personer tillsammans med vita rasförrädare som också har sionistiska intressen samt finansiella intressen i Europa.


  • Publicerad:
    2020-09-05 15:00