FRANKRIKE. Det finns för många invandrare i Frankrike. Majoriteten av Frankrikes invandrare har inte integrerat sig väl i samhället. Antivit rasism är ett problem i Frankrike. Detta är fransmännens åsikter enligt en ny undersökning som möjligtvis är den första någonsin att ta upp frågan om antivit rasism.

france_flag_by_think0-d563k6e

Undersökningen, som tydligt visar att fransmännen har fått nog av massinvandringen, genomfördes av opinionsmätningsinstitutet Ipsos tillsammans med Jean-Jares Stiftelsen och publicerades i den franska tidningen Le Monde.

Enligt undersökningen är det bara 29 procent av de tillfrågade som anser att ”den stora majoriteten av invandrarna som har bosatt sig i Frankrike är välintegrerade”. Hela 46 procent anser att arbetslösheten i Frankrike endast kan minskas genom att man minskar invandringen till landet.

I Frankrike har den antivita rasismen nu blivit såpass utbredd att den inte längre kan tystas ner. I undersökningen framkommer att 57 procent av de tillfrågade anser att antivit rasism är ett vanligt förekommande fenomen i Frankrike. Undersökningen visar också att hela 62 procent av de tillfrågade inte längre känner sig hemma i Frankrike på grund av massinvandringen.

74 procent av de tillfrågade anser vidare att islam inte passar in i det franska samhället och 77 procent anser att religiös fundamentalism i Frankrike är ett problem.

Undersökningen antyder också att François Hollande, Frankrikes president, kanske inte är särskilt populär. Hela 87 procent av de tillfrågade anser att ”Frankrike behöver en verklig ledare för att återställa ordningen i landet”.

Men misstron riktas inte bara mot presidenten. Förtroendet för hela det politiska och mediala etablissemanget verkar vara svagt i Frankrike. 62 procent av de tillfrågade anser att politikerna i Frankrike är korrupta och 73 procent anser att media inte är oberoende samtidigt som 72 procent anser att journalisterna inte gör sitt jobb.

Källa:
’Too many foreigners in France’, French say


  • Publicerad:
    2013-01-29 00:21