UTRIKES. Makedonien har nu börjat att stänga gränsen mot Grekland för att hindra invällare från att ta sig in i landet för att sedan ta sig till norra Europa.

Det var i fredags som Österrike beslutade att sätta en högstanivå för antalet asylsökande i år. Både Österrike och Slovenien har meddelat sina grannländer söderut att de inte vill eller kommer att ta emot afghaner, vilket har lett till en dominoeffekt längs med Balkanländerna ner till Grekland.

Serbien trycker tillbaka afghanerna, vilket gör att Makedonien nu gör detsamma. De bygger nu snabbt och effektivt höga taggtrådsstängsel mot Grekland för att hindra främlingar från att ta sig in i landet.

Under söndagskvällen var runt 800 afghaner fast på den grekiska sidan om gränsen mellan Makedonien och Grekland då de inte fick ta sig in i Makedonien för att sedan ta sig vidare till norra Europa.

Österrike har hittills inte nått den högsta nivån för asylsökande i år, men när det sker, så stängs sannolikt gränsen för ”flyktingarna” helt och hållet mot Grekland.

Källa:
Makedonien stänger gränsen mot Grekland


  • Publicerad:
    2016-02-22 10:00