PSYKOLOGI. Mäktiga ”American Psychological Association” menar att manlighet är skadligt. De kommer nu att arbeta för att förändra världens män för att ”förändra världen”.

Den mäktiga amerikanska psykologorganisationen American Psychological Association (APA) har i praktiken förklarat krig mot manligheten. För första gången har organisationen nämligen släppt riktlinjer för att hantera män och pojkar.

Bland annat menar att ”traditionell manlighet” – som de definierar som ”stoisk, tävlingsinriktad, dominant och aggressiv” – är ”psykologiskt skadlig”.

”Den traditionella maskulina ideologin har visat sig begränsa mäns psykologiska utveckling, begränsa deras beteende, resultera i påfrestande könsroller […] samt negativt inflytande på mental och fysisk hälsa”, hävdar APA.

I dokumentet målar en av författarna, Dr. Ryon McDermott, upp en skrämmande bild av vad psykologorganisationen har för mål med sin nya inriktning som ska bekämpa manligheten:

— Ifall vi kan förändra män kan vi förändra världen.

Andra psykologer, däribland Alt Light-gurun Dr. Jordan Peterson, menar dock att man inte bör bekämpa naturen med att försöka utplåna manlighet:

— Det finns biologiska skillnader mellan män och kvinnor som ger sig uttryck i temperament och karriärval. Att försöka påtvinga jämlikhet i utfall är oberättigat och oklokt, menar Peterson.

APA:s utspel skulle man kanske kunna skratta åt om man inte visste att organisationen är den största i sitt slag i världen och influerar kliniker, forskare och beslutsfattare världen över. Bland annat drev de på för att sluta se könsförvirring som en sjukdom 2013, något som tre år senare öppnade upp för dåvarande presidenten Barack Obama att tillåta könsförvirrade i militären.

Källa:
Toxic masculinity: American Psychological Association says it’s bad to be a man


  • Publicerad:
    2019-01-13 20:30