JUDEFRÅGAN. Svenska kommittén mot antisemitism uppmärksammar i sitt nyhetsbrev Malaysias premiärminister och hans ställningstagande i judefrågan.

Målning och foto av Mahathir Mohamad: Rajasekharan Parameswaran.

I maj i år valdes Mahathir Mohamad åter till premiärminister i Malaysia. Han hade tidigare styrt landet mellan åren 1981 och 2003. Mohamad är sedan länge känd för sina insikter i fråga om den judiska makten i världen som hotar andra folks välbefinnande.

Sedan han kom till makten har Mohamad återupptagit sitt värv med att sprida sin kärlek till sitt folk och att varna för den globala judiska makten. Detta uppmärksammas även av Svenska kommittén mot antisemitism i förra månadens nyhetsbrevsutskick.

I en intervju med AP i augusti förklarade Mohamad att ”det finns en ras som inte får kritiseras” och att ”antisemitismen uppfanns av judar i syfte att förhindra människor att kritisera judarna” när dessa begår oförrätter.

I BBC-programmet Hardtalk den andra oktober talade den stornästa premiärministern om ”kroknästa” judar och erkände heller inte påståendena om alla judiska förintelseoffer i kriget som totalt dödade cirka 60 miljoner människor, varav de allra flesta var vita européer och ryssar.

I en intervju 2016 upprepade Mohamad sina ofta uttryckta insikter om att ”judarna styr världen genom ombud”.

År 2007 deklarerade Mohamad att en krigsförbrytartribunal skulle komma att inrättas med inriktning på att ta tillvara irakiers, libanesers och palestiniers rättigheter.

Svenska kommittén mot antisemitism anser att Mohamad sprider judehat. Det är också den enda fråga som intresserar dem beträffande Mohamads politik.

Källor:
Malaysias premiärminister fortsätter sprida judehat
Former Asian leader won’t stop claiming Jews ‘rule the world’
Malaysian prime minister calls Jews ’hook-nosed’
Twitter


  • Publicerad:
    2018-11-05 17:15