BROTT. Tio bilar och ett däcklager sattes under söndagsmorgonen i brand i det invandrartäta området Seved i Malmö. Polisen misstänker att det handlar om en hämndattack efter att polisen gripit tre tungt kriminella personer under fredagen.

Nattens bilbränder i Malmö var utspridda på olika adresser, bland annat på Sofiagatan, Jespersgatan och Rasmusgatan. Samtliga ligger i den centrala stadsdelen Södra Sofielund där det invandrartäta området Seved ligger.

Totalt eldhärjades tio bilar under natten. Även ett däcklager sattes i brand. Polisen har kunnat gripa en man misstänkt för i alla fall en av bilbränderna. Enligt polisen uppges upprinnelsen till nattens upplopp vara en hämndaktion mot polisen efter att man under fredagen gripit tre av Malmös mest tungt kriminella personer, vilka misstänks för ett flertal grova brott. Samtliga tre sitter ännu frihetsberövade.

— Vi hade räknat med att detta skulle kunna ske, och hade därför placerat ut personal i de särskilt utsatta områdena, säger Erik Jansåker, lokalpolisområdeschef i Malmö.

Polisen är noga med att understryka att nattens oroligheter inte handlar om ett så kallat pojkstreck utan att detta handlar om organiserade kriminella som dragit fram.

— Det här handlar inte om social oro, utan om kriminella individer som inte accepterar svensk lagstiftning. Vi kommer att vara ihärdiga i denna brottsbekämpning och fortsätta att störa dem, säger Jansåker.

Källa:
Malmöpolisen: Bränderna en hämnd på vårt arbete


  • Publicerad:
    2016-09-18 16:35