MALMÖ. Politikerna i Malmö har nu gett klartecken att låta bygga en ny jättearena med plats för 50 000 personer. Malmö är den kommun som får störst utjämningsbidrag från övriga kommuner – fem miljarder kronor årligen.

Det kaotiska nyårsfirandet kommer flytta ut till ny jättearena i Malmö. Skärmbild: Youtube.

Medan invånare i Malmö i stort sett dagligen utsätts för våldtäkter, skjutningar och rån på stadens gator så verkar det som om politikerna vill se till att Malmöborna åtminstone ska kunna njuta av skådespel.

På onsdagen gav kommunstyrelsen sitt ja till att låta bygga en jättearena i Nyhamnen med plats för 50 000 personer. Med denna arena ska man möjliggöra att Malmö ska kunna arrangera konserter i världsklass.

Malmö är den kommun som årligen tar emot störst utjämningsbidrag av andra kommuner. Staden får årligen 5 miljarder kronor från landets övriga kommuner.

I Nyhamnen planeras att bygga 9 000 bostäder och 16 000 arbetsplatser, som ska stå klart år 2055.

— Ytan ska hårdgöras förr eller senare och då tänker jag hellre förr. Då kan vi använda den långt innan stadsområdet nått den platsen, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande.

Den nya arenan är inte bara avsedd att vara en plats för utomhuskonserter, utan ska även kunna fungera som parkering när det inte är arrangemang. Under nyåret 2019/2020 hoppas politikerna att ett första större arrangemang ska kunna hållas på platsen.

— Vi ska börja med arrangemang nästa år är tanken. I dag finns också en plan på att flytta ut stadens nyårsfirande på den här ytan. Det brukar vara väldigt mycket människor men om det är klart redan till nyår vet jag inte om vi klarar, menar Stjernfeldt Jammeh.

Nyårsfirandet i det mångkulturella Malmö har under senare år blivit alltmer kaotiskt, speciellt kring det ökända Möllevångstorget där det utbrutit nästan inbördeskrigsliknande scener. Det är dock just nu oklart hur länge arrangemangsplatsen kommer att finnas, och därmed hur länge den kan hysa nyårsfirandet, innan platsen ersätts av bostäder.

Källa:
Enorma konsertplatsen pekas ut som win-win


  • Publicerad:
    2019-09-13 22:45