MALMÖ. Trots att polisen regelbundet patrullerar synagogan i Malmö utsattes den under natten för stenkastning. Polisen utreder nu händelsen som ett ”hatbrott”, eftersom andra byggnader i närheten skonats.

Malmös synagoga.

Vid 01:25-tiden under natten mot tisdagen fick polisen larm om att flera fönsterrutor tillhörande synagogan i Malmö krossats i samband med att någon kastat sten mot byggnaden. Polisen, som regelbundet patrullerar området kring synagogan, var snabbt på plats och kunde konstatera att det rör sig om ett så kallat hatbrott.

— Det är patrullen som bedömt det – man gör en kontroll på gatan där synagogan ligger och ingen annan fastighet har blivit utsatt under den här tiden, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral, till Sydsvenskan.

Söderholm bekräftar också att man skickat inte mindre än tre patruller till platsen efter att larmet hade gått. Trots att polisen snabbt kunde förhöra personer som befann sig i området hade ingen heller sett något, och nu hoppas man att övervakningsbilder kan hjälpa att lösa ”hatbrottet”.

Källa:
Stenkastning mot synagogan i Malmö i natt


  • Publicerad:
    2017-10-24 11:00