INRIKES. Flera föräldrar slår nu larm om att män tydligt visat att de varit på väg att röva bort deras barn på allmänna platser.

I en ”mammagrupp” på Facebook är det flertalet personer som nu varnar för män som velat ta deras barn på allmänna platser.

En mamma skriver exempelvis i gruppen att två män följt efter henne och hennes dotter inne i en mataffär. När de väl kom fram till kassorna ska då en av de två männen försökt locka med sig dottern till utgången. Hon skriver dock att hon snabbt agerade och hotade mannen genom att skrika ”hade du rört henne hade jag dödat dig”. Direkt efter händelsen ska hon ha upplevt en enorm ångest och panik över vad som hade kunnat hända om hon inte hade reagerat så snabbt.

Efter att hon delat med sig av händelsen var det även fler mammor som berättade om liknande händelser.

Mitt hjärta stannade till idag när jag var inne i ett köpcenter”, börjar en mamma sitt inlägg. Hon beskriver vidare hur tre män försökte få hennes dotters uppmärksamhet.

När NN (dotterns namn) blir klar springer hon ut för att hoppa upp längst ned där sakerna hamnar för att sedan packa ned efter betalningen. En av killarna följer henne och ställer sig vid sidan/bakom henne samtidigt som han tittar på mig och väntar på en signal från killen bakom mig.

Vidare skrev hon: ”Jag reagerar direkt och skriker ”NN” kom hit. Kom hit nu och hon kommer snabbt springandes till mig”.

Det är även fler mammor som varit med om liknande händelser och vill nu varna andra föräldrar. Nils Norling, som är polisens presstalesperson i Malmö, säger att de ännu inte fått in någon polisanmälan gällande detta men att de gärna ser att man anmäler sådana här händelser.

— Vi har inga anmälningar om några händelser och heller inte några händelserapporter från 112 om akuta händelser, säger Norling. Han fortsätter:

— Därmed är det inte sagt att någonting inte inträffat. Vi ska inte förminska upplevelserna men inget har kommit till vår kännedom ännu.

Källa:
Mammor i Malmö slår larm: “Män vill röva bort barn”


  • Publicerad:
    2017-11-04 08:00