OFREDANDE. En 32-årig man misstänks för att ha gått fram till unga flickor i åldrarna 5-12 år och frågat dem efter vägen. Sedan tog han fram sin telefon och visade flickorna bilder på sitt könsorgan. Sammanlagt har 30 barn, de flesta flickor, blivit ofredade av mannen. Nu åtalas han.

I november kom det in rapporter om att polisen fått in flera larm om att flickor på Södermalm och i de södra delarna av Stockholm ska ha blivit ofredade av en 32-årig man. Enligt anmälningarna ska mannen ha gått fram till småflickorna och frågat dem om vägen och sedan ska han ha tagit fram sin telefon och visat dem bilder på sitt könsorgan.

Efter en tids utredning lyckades man gripa mannen den 10 december misstänkt för att ligga bakom minst 20 fall av sexuellt ofredande.

— Det känns skönt att vi lyckats få stopp på de här brotten och att de unga flickorna nu har en möjlighet att få upprättelse, säger Mats Wahlqvist, utredare på polisen Södermalm.

När polisen gick igenom den 32-årige mannens mobiltelefon ska de ha hittat 65 bilder på mannens könsorgan.

Sammanlagt har 30 barn, de flesta flickor, blivit ofredade av mannen. De yngsta offrena är 4 och 5 år. 32-åringen misstänkts ha onanerat inför de två barnen i maj i fjol på Södermalm.

Mannen har hela tiden nekat till brott, trots att man med hjälp av övervakningskameror lyckades identifiera mannen.

Källa:
Mobilblottaren åtalas


  • Publicerad:
    2016-02-08 18:15