TEXAS. En 32-årig man har gripits av polisen i Texas misstänkt för morden på 18-åriga Hannah Graham och 20-åriga Morgan Harrington i delstaten Virginia, USA.

dubbelmord_0

F.v Jesse Leroy Matthew Jr, Hannah Graham och Morgan Harrington

Den 13 september i år försvann den 18-åriga Hannah Graham efter en utekväll med sina vänner. Polisen har nu gripit en svart man misstänkt för mordet av kvinnan. Enligt både ett vittne och filmer från en övervakningskamera är mannen den sista personen som Graham ses tillsammans med innan hennes försvinnande.

Mannen som greps av polisen har identifierats som den 32-åriga Jesse Leroy Matthew Jr. Matthew Jr är sedan tidigare utredd för två sexualbrott, varav en utredning lades ner på grund av att offret inte ville gå vidare med åtal. Han misstänks även ligga bakom en överfallsvåldtäkt där offret endast överlevde för att en förbipasserande skrämde iväg Matthew Jr.

Kvarlevorna efter Graham hittades på samma ödetomt som man för fem år sedan hittade den våldtagna och brutalt mördade studenten Morgan Harrington. Polisen har kunnat säkra spår som binder de båda morden till varandra.

I delstaten Virginia tillämpas fortfarande dödsstraff. Det innebär att om Matthew Jr döms för de två morden kommer han troligtvis att dömas till döden.

Källa:
Cops: Remains may be those of missing UVa. student


  • Publicerad:
    2014-10-19 19:35