INRIKES. En man dömdes i Blekinge för hets mot folkgrupp trots att preskriptionstiden för ringa Hets mot folkgrupp löpt ut.

I domen framgår det att Blekinge tingsrätt bedömde att mannens brott var ringa hets mot folkgrupp. Därmed blev mannen dömd trots att preskriptionstiden redan gått ut. Åtalet hade dragit ut på tiden över två och ett halvt år och preskriptionstiden för ringa hets mot folkgrupp är två år. Samnytt har ringt chefsåklagaren i Karlskrona Anne Borgmarker. Borgmarker säger till Samnytt att de nu utreder händelsen och om ett fel har begåtts så tänker Borgmarker överklaga domen så att mannen frias. Det återstår alltså att se om rättsväsendet tänker göra rätt för sig och ogilla åtalet och frikänna personen.

Mannen själv säger till Samnytt att han kommer att överklaga domen och begära ut ersättning för tidsspillan.

En av nämndemännen Esti Besedes kallar på sin Facebook Sverigedemokraterna för ett fascistiskt parti och har bilden på BLM:s svart makt symbol.

Åtalen mot hets mot folkgrupp har under de senaste åren utökat kraftigt i syftet att slå ned på politisk opposition och vad människor skall få lov att säga. Detta är något som Fredrik Vejdeland har tagit upp i en krönika här på Nordfront.


  • Publicerad:
    2020-09-15 16:00