SVERIGE. I tisdags ska två män i en skåpbil försökt att locka med sig barn utanför Alfaskolan i Fagersta genom att locka med godis. Ingen anmälan ska ha upprättats då skåpbilen inte hittades.

Det var vid halv sju på eftermiddagen i tisdags som polisen fick in ett larm om att två okända män i en vit skåpbil vid Alfaskolan i Fagersta försökt att locka med sig barn in i skåpbilen. Männen ska ha frågat ett barn om denne ville ha godis men lyckligtvis så sprang barnet därifrån och hem till sina föräldrar.

Två polispatruller kom till platsen och cirkulerade sedan området i hopp om att hitta den vita skåpbilen. Dock utan resultat. Då polisen inte kunde hitta bilen så valde de att inte upprätta någon anmälan då de anser att inget brott ska ha begåtts.

— Det kommer inte att göras något ytterligare på det här eftersom det inte har begåtts något brott. Men alla patruller som rör sig ute kommer att ha den här informationen med sig, säger Christer Nordström, polisens presstalesman.

Nordström uppmanar dock föräldrar till att prata med sina barn om att dessa inte ska följa med okända personer som erbjuder dem något.

— Det är viktigt att man pratar med barnen om sådana här saker men på ett balanserat sätt så man inte skrämmer dem från att prata med vuxna. Det är bra om de vet att de inte ska följa med någon de inte känner som erbjuder dem skjuts, säger Nordström.

Källa:
Skåpbil ska ha försökt locka med barn


  • Publicerad:
    2015-05-31 22:15