USA. Klädde ut sig till AFA:it för att kunna utföra kriminella aktiviteter under ”stormningen” av Kapitolium. ”Jag ser precis ut som Antifa, jag kommer undan med precis allt”, skrev han i en chatgrupp på plats.

En man från South Carolina, William Robert Norwood III, åtalas nu för att ha stormat Kapitolium den 6 januari. Bevisföringen består i textmeddelanden dagen innan och under stormningen som han skrev i en chatgrupp. I gruppen skryter mannen om att han klätt ut sig till en AFA:it och ”kommer undan med allt”.

”Det fungerade…jag kom undan med saker som andra blev skjutna eller arresterade för”, skrev Norwood dagen efter.

”Polisen sköt en kvinnlig Trump-supporter, sedan tillät man ’Antifa Trump-supporters’ att attackera honom. Jag var en av dem”

Mannen hävdar även att när han tog av sig Antifa-munderingen så blev han attackerad.

”Jag angrep fyra poliser, de gjorde ingenting. När jag tog på mig min röda keps [Trump-keps, Reds anm.] blev jag pepparsprejad.”

Att polisen skyddar AFA tillhör inte ovanligheterna. Under Nordiska motståndsrörelsens 1 maj-demonstration i Kungälv slogs polisen bokstavligen talat tillsammans med AFA, vilket kan ses i en film från dagen. Antifa i USA har tidigare klargjort att man inte bekämpar systemet eller kapitalismen, medan svenska AFA fortfarande säger sig vara revolutionära.


  • Publicerad:
    2021-03-10 11:50