BROTT. En åttaårig flicka ofredades av en vuxen man på en lekplats i Everöd under midsommarhelgen. Det finns misstanke om att ytterligare tre flickor ska ha drabbats av samma person.

Det var under midsomarhelgen som en åttaårig flicka befann sig i en lekpark vid Everödskolan med sin lillasyster när plötsligt en man kom fram till flickan och bad om en kram. Den äldre flickan, som lekte i en klätterställning, sa nej till mannen. Han ska då ha hotat henne och sagt att han skulle klättra upp och ta tag i henne.

Ett vittne som befann sig i närheten hörde flickan skrika ” nej, jag vill inte”.

— Jag hörde att hon skrek: nej, jag vill inte. Då såg jag att en man var på flickan och försökte ta i henne, säger vittnet.

Vittnet tog då sin moped och åkte till lekplatsen för att hjälpa flickan.

— Jag berättade för flickan att sådana människor kan vara farliga och då såg jag hur rädd hon blev så jag valde att följa henne hem, säger han.

Nu har det visat sig att flera flickor kan ha blivit ofredade av samma man vid samma lekplats under midsommarhelgen. Polisen i Kristianstad ska under söndagskvällen ha fått in en anmälan om ofredande mot en flicka. I nuläget finns det ingen namngiven misstänkt.

En förundersökning har inletts och polisen kommer att fortsätta förhöra vittnen till händelsen.

Källa:
Man ofredade flicka på lekplats


  • Publicerad:
    2016-06-27 09:50