MASSINVANDRING. En invandrare i 30-årsåldern greps på ett asylboende i Kramfors i tisdags efter att uppgifter inkommit om att mannen ska ha varit aggressiv mot sin fru. Mannen ska ha också ha våldtagit henne flera gånger under det senaste halvåret.

Det var i tisdags som polisen fick in ett larm från Migrationsverket om att en kvinnlig asylsökare i 30-årsåldern lämnat in uppgifter om att hon blivit utsatt för flera övergrepp av sin man under ett halvårs tid. Polisen åkte ut till asylboendet i Kramfors där paret har bott sedan en tid tillbaka och grep mannen, som även han är i 30-årsåldern.

Enligt polisförhören har mannens umgänge med sin fru varit hårdhänt och hon har upprepade gånger blivit slagen i ansiktet. Till sist fick kvinnan nog och ringde till Migrationsverket som i sin tur larmade polisen.

Mannen har nekat till alla anklagelser och menar att hans fru ljuger.

— Enligt kvinnan har mannen tilltvingat sig sex mot hennes vilja och varit våldsam med henne. Mannen å sin sida hävdar att han har rätt till sin fru och att hon ljuger, säger Bo Nordqvist, förundersökningsledare.

Mannen har nu anhållits av åklagare och brottet rubriceras som grov kvinnofridskränkning och våldtäkt.

Källa:
Anmäld våldtäkt på asylboende – mannen nekar till brott


  • Publicerad:
    2016-01-14 08:30