INRIKES Kötiderna för att få ett nytt pass hos Polismyndigheten är långa. Nu utreds dock en man för att ha fotograferat ett passkontor som var helt tomt.

Paul Westin besökte förra veckan ett av polisens passkontor i Södertälje för att förnya sitt pass.

Kötiderna för detta har blivit otroligt långa, men enligt ett foto som Westin publicerade på Twitter var det helt tomt i passkontoret när han var där.

Han raljerar om hur ”robotarna som hade bokat resten [av tiderna] kom inte”, och beskriver hur poliserna mestadels satt sysslolösa. Twitterinlägget blev kort därpå viralt.

Utreds för brott

Polisen utreder nu mannen för brott mot skyddslagen, då man misstänker att Westin har fotograferat ett skyddsobjekt.

Per Engström, nationell samordare för polisen, beskriver Twitterinlägget som ett ”brottsligt angrepp på vår myndighet”. Vidare hävdar polisen att besökaren har ”väntat ut en bra bild” i syfte att skada Polismyndighetens förtroende.

— Ja det finns alltid olika typer av påverkanskampanjer här i samhället för att man då ska misskreditera, skapa osäkerhet och tvivel framför allt mot våra myndigheter, kommenterar Engström i en intervju med Tv4.

Westin verkar bli helt chockad när han hör polisens uttalande:

— Det är viktigt i ett demokratiskt samhälle att man kan ha en debatt och diskussion om hur myndigheter sköter sig. Men jag har inte haft något uppsåt att destabilisera myndigheter. Det verkar ju helt barockt.