Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Manar till kamp mot nationalsocialismen

Av Haakon Forwald, 2014-07-01
haakon.forwald@nordfront.net

KAMP. Motståndsrörelsen i Norge gör stora framsteg på Sørlandet. Som följd  av detta publicerades idag en absurd och hatisk propaganda-artikel mot organisationen.

kamp

Socialdemokraten Trond Blattmann, ledare för Nasjonal støttegruppe etter 22. juli-hendelsene och far till ett av Utøya-offren är oroad över att Motståndsrörelsen är aktiv i Kristiansand och Sørlandet och manar i dagens utgåva av Fædrelandsvennen till kamp mot Motståndsrörelsen och nationalsocialismen.

Till tidningen hävdar Blattmann att han blev konfronterad av en helt vanlig man som kom fram till honom med Motståndsrörelsens plakat och bad honom ”göra något”. Vad Blattmann refererar till är det andra nästets aktivism i Lund och runt torget i Kristiansand där aktivister satte upp en mängd klistermärken. Alltså inte plakat.

IMAG0657

Blattmann finner det ”skrämmande att se nynazism och rasism på frammarsch” i Kristiansand. För att utnyttja sin egen position att demonisera Motståndsrörelsen, sätter han ett absurt likhetstecken mellan organisationens ideologi, nationalsocialismen, och Anders Behring Breivik och massakern på Utøya.

— Det är samma idéer som dödade min son på Utøya, hävdar Blattmann till tidningen.

978x-1

Med en närmast överförmyndande hållning manar Blattman vårdnadshavare att agera som ett slags ”åsiktspolis” när han menar att alla ”kloka föräldrar” bör ta ett samtal med sina barn om vad som gott (läs: politiskt korrekt) och vad som är ”skrämmande idéer”.

”Neutral” expert
För att ge extra tyngd åt sin propagandartikel har Fædrelandsvennen hämtat in ett uttalande från Tor Bach. Bach är redaktör och styrelsemedlem i den ”antirasistiska” föreningen Vepsen, systerorganisation till svenska Expo, och framställs som någon slags neutral expert på ”högerextrema” rörelser i Norge.

Tor Bach är tidigare medlem i den vänsterextrema våldsgruppen Blitz (Norges motsvarighet till AFA, reds. anm.) och Arbeidernes kommunistparti (AKP). Han har tidigare uppmanat till vålds mot meningsmotståndare och driver en ”mångkulturell friluftsorganisation”, Wild X, som ger invandrare gratis vapenträning och jägarprov.

Tor Bach med en rekryt från Wild X.

Tor Bach med en rekryt från Wild X.

Till tidningen hävdar Bach att Nordiska motståndsrörelsen är ”den mest våldsamma rasistorganisationen i Sverige” vars mål är ”nationalsocialistisk revolution”. 50 procent av hans uttalande är dock rätt.

Politisk polis
Tidningen avslutar sin artikel med uttalanden från Ole Hortemo, polischef i Kristiansand. Enligt Hortemo följer polisen ”nära dessa miljöer” och är ”beredd med ett antal åtgärder” om det skulle ske ett ”uppsving i miljön”. Som om det skulle finnas med i polisens arbetsbeskrivning att motarbeta fullt legitima politiska rörelser och organisationer.

Fakta: Fædrelandsvennen

Fædrelandsvennen är en regionstidning för Sørlandet och ägs av Media Norge.

Media Norge ägs av Schibstedt (85 procent), som i sin tur ägs av de judiska storbankerna JP Morgan, Goldman Sachs och Bank of New York Mellon.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net.

Källor:
– Det samme tankegodset drepte min sønn på Utøya
– Tankegodset som drepte min sønn på Utøya er på fremmarsj


  • Publicerad:
    2014-07-01 21:37