SYDAFRIKA. Mbuso Mandela står nu åtalad för våldtäkt men är inte den förste av Nelson Mandelas barnbarn som åtalas för det brottet. Nelsons fru Winnie har också skyddat våldtäktsmannen.

Mbuso Mandela

Igår var 24-årige Mbuso Mandela uppe i rätten i Johannesburg då han är misstänkt för våldtäkt. Som namnet antyder är 24-åringen barnbarn till den tidigare ANC-ledaren Nelson Mandela som var direkt ansvarig för avskaffandet av apartheid och därmed indirekt ansvarig för det folkmord som den vita minoriteten i Sydafrika nu utsätts för av den svarta majoriteten.

Mbuso Mandela ska ha greppat tag i en blott 15 år ung kvinna som var på väg in på en toalett och sedan våldtagit henne på toaletten. Våldtäkten ägde rum för över en vecka sedan och familjen Mandela har försökt att försvåra utredningen.

Winnie Mandela, Nelsson Mandelas andra fru, ska enligt sydafrikanska tidningar ha skickat hem en livvakt som låtsades vara en polis till flickans bostad. Fadern ska ha blivit tillsagd av livvakten att förövaren inte behövde gripas, men när mannen krävde att personen som utgav sig för att vara polis skulle legitimera sig visade det sig att han hade blivit skickad av Winnie.

Winnie ska också ha lovat att lämna över sin sonson till polisen och hålla en presskonferens om anklagelserna, men dessa löften höll hon inte.

Flickans familj är upprörd och en person som uttalar sig å familjens vägnar säger bland annat följande:

— Bara för att de har ett känt efternamn så tror de att de kan komma undan med brott. Men man kan inte våldta ett barn och sedan låtsas som att inget har hänt. Flickan är ung och dricker inte ens alkohol.

Tidigare i år dömdes Mandla Mandela, ett annat barnbarn till Nelson Mandela, för att i vredesmod ha angripit en bilist efter en trafikincident.

Källor:
Nelson Mandela’s grandson, 24, appears in court after being charged with raping 15-year-old girl in restaurant toilet
Mandela grandkid arrested for rape!


  • Publicerad:
    2015-08-19 00:45