DEMONSTRATION. Media rapporterar om att det kommer att samlas ett stort antal demonstranter i centrala Stockholm idag. Enligt polisens presstalesman kommer en ”ganska stor” polisstyrka finnas på plats för att upprätthålla ordningen.

Enligt gammelmedia så kommer Nordiska motståndsrörelsens demonstration i centrala Stockholm idag att locka många demonstranter och motdemonstranter. Media förutspår att det kommer delta runt 500 personer i motståndsrörelsens demonstrationståg. Det förväntas även dyka upp uppemot 5 000 motdemonstranter på Sergels torg.

Polisens presstalesman, Lars Byström, säger att det kommer att finnas en ”ganska stor” polisstyrka på plats för att upprätthålla lag och ordning. Han menar på att det har förekommit en del oroligheter vid liknande tillställningar tidigare men att polisen kommer att kunna hantera detta.

Kämpa Stockholm arbetar för fullt med att det inte ska finnas några ensamma motdemonstranter ute på gatorna under dagen. De menar på att man enbart ska besöka staden tillsammans med vänner, i vad de kallar för en ”vängrupp”. Kämpa Stockholm har gjort en liten ”bra att veta”-lista på hur man ska gå till väga om någon i ens vängrupp råkar illa ut eller om man tappar bort varandra.

vangrupp

Skulle det nu vara så att man inte har någon vän att gå med, ställer Kämpa Stockholm upp med att para ihop ensamma motdemonstranter med redan befintliga vängrupper.

Källa:
Många väntas demonstrera i Stockholm


  • Publicerad:
    2016-11-12 10:10