SVERIGE. Bonniertidningen Expressen gjorde natten mot valdagen en politisk aktion genom att lysa upp riksdagshuset med budskapet ”Rösta nej till rasism”.

expressen-kampanj1

Expressen vill styra valutgången. Skrämmande och vidrigt enligt många.

Expressen tillhör den så kallade tredje statsmakten vars funktion anses vara att granska makten. Men när svenska folket går till val idag vill Expressen istället skydda makten från ”rasism”. Och det är inte exempelvis Åsa Romsons (MP) rasistattacker mot ”vita, heterosexuella män” som åsyftas, utan Sverigedemokraternas kritik mot invandringen.

Expressen började lysa upp riksdagshuset i natt och i Expressens artikel är givetvis alla positiva till den. Men på sociala medier och forum är många kritiska till den politiska aktionen inför valdagen.

– Det är vidrigt att se. Jag vill att nyhetstidningarna ska vara opartiska. Detta är hemskt, säger signaturen Ovcharka i en tråd på forumet Flashback där de allra flesta är negativa till Expressens utspel.

— Idag röstar du NEJ till rasism, annars hängs du ut i vår blaska med hjälp av Researchgruppen!, skriver Simmaellersjunk.

Nämnda Researchgruppen, före detta AFA Doku, har tidigare under året samt under de senaste veckorna samarbetat med Expressen för att hänga ut och trakassera svenskar som skrivit invandringskritiska kommentarer.

När Expressens politiske reporter Niklas Svensson lägger upp bilder på kampanjen på Twitter får tidningen också kritik i kommentarerna. ”Hur lättköpta tror ni vi är?” frågar sig F7: Kronisk liberal och uppmanar tidningen att rapportera nyheter.

Även på Twitter ställer sig många frågande till vad som är Expressens uppdrag.

Även på Twitter ställer sig många frågande till vad som är Expressens uppdrag.

Även förra valet uppmanade tidningen sina läsare att inte rösta på SD. Då genom att publicera en löpsedel som visade en smutsig SD-valsedel i rännstenen med texten ”NEJ!” som rubrik.

Källor:
I dag röstar vi nej till rasism
Expressens nya godhetskampanj: ”Idag röstar vi NEJ till rasism”
Expressen lyser upp riksdagshuset


  • Publicerad:
    2014-09-14 13:15