Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Manifestation mot “rasism” i Trollhättan – som väntat

Av Redaktionen, 2015-10-23
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Under fredagen hålls en manifestation i Trollhättan med anledning av gårdagens händelser på Kronans kulturhus då två personer dog av att en maskerad man ska ha huggit dem med kniv. Även gärningsmannen dog på grund av de skador han fick när polisen sköt honom.

Efter gårdagens händelser på den invandrartäta skolan Kronan i Trollhättan då två personer avled efter att en 21-årig man, nu identifierad som Anton Lundin, ska ha attackerat dessa med svärd. Även Anton ska ha avlidit av skadorna han fick efter att polisen skjutit honom.

Ganska snabbt efter dådet på skolan gick medier ut och kallade händelsen för ”rasistdåd” och sa att gärningmannen hade tydliga ”högerextrema åsikter”. Senare under torsdagen hängdes gärningsmannen ut med namn och bild.

Nu under fredagen hålls en manifestation mot ”rasism” i Trollhättan. Svenska tidningar skriver att ”ett par hundratal” personer ska ha slutit upp för att delta i manifestationen.

Det återstår nu att se om det kommer att hållas en manifestation mot svenskfientlighet utanför Ikea i Västerås då dubbelmördaren Abraham Ukbagabir nyligen medgett att han mördade en svensk mamma och hennes son för att de var svenskar.

Källa:
Manifestation mot rasism i Trollhättan


  • Publicerad:
    2015-10-23 15:45