KARMAGEDDON. En norsk vänsterpartist har genom sin politiska och antirasistiska gärning vurmat för mångkulturen i Norge. Nu berättar han om hur han blev våldtagen av en somalisk asylsökare – som han tycker synd om.

JUST

Skärmdump.

Karsten Nordal Hauken är medlem i Sosialistisk Venstreparti och kommer nu ut och berättar att han för några år sedan blev våldtagen av en somalisk asylsökare.

”Hur känns det att vara man och våldtagen? Hur känns det att vara en ung vänsterpartist, feminist och antirasist och ha blivit våldtagen av en somalisk man?”, frågar han sig.

Han berättar vidare att våldtäkten ledde till att han blev deprimerad, isolerad och började missbruka alkohol och hasch i ett halvt decennium framöver.

Tycker synd om sin våldtäktsman
Sedermera kom våldtäktssomaliern att gripas och, mot sitt nekande, dömas till fyra år och sex månaders fängelse samt utvisning.

Nordal Hauken berättar att han kände sig lättad men samtidigt fick han en stark känsla av skuld och ansvar. Detta då det var hans fel att somaliern blev utskickad från Norge och ”gick en oviss framtid till mötes i Somalia”.

Nordal Hauken menar också att han inte är arg på sin våldtäktsman:

Jag känner ingen ilska mot min våldtäktsman, och det är oförståeligt för många. Men jag har till viss grad valt att acceptera att han är ansvarig för sina egna handlingar. Detta var svårt. För jag ser honom mest som en produkt av en orättvis värld. En produkt av en uppväxt präglad av krig och nöd.

Jag står bergfast i min uppfattning om att människor som han behöver vår hjälp. Jag vill att vi ska fortsätta hjälpa flyktingar med sådan bakgrund.

Jag har fallit offer för en orättvis och mörk del av världen som vi i mångt och mycket är avskärmade från här hemma. Men jag har ändå förlikat mig med att det skedde, här i Norge. För jag är i första hand en människa, och inte en norrman. Nej, jag är en del av världen, och världen är tyvärr orättvis.

Källa:
Jeg ble voldtatt av en mann


  • Publicerad:
    2016-04-06 16:10