ANTIKULTUR. Sverige vann Eurovision igår och kommer alltså nästkommande år vara tvingade att stå som arrangör för tillställningen. Måns Zelmerlöw som representerade Sverige och vann passade efter sin seger på att göra ett homovänligt uttalande.

Måns Zelmerlöw vann Eurovision igår med denna låt.

Förhoppningsvis var många av våra läsare lyckligt ovetande om att Eurovision Song Contest hölls igår kväll. Idag är det dock som svensk svårt att missa detta faktum då Måns Zelmerlöw vann tävlingen å Sveriges vägnar med sin låt ”Heroes”.

Efter rösträkningen fick Zelmerlöw motta sitt pris av fjolårets vinnare, den skäggiga transan Conchita Wurst. I samband med det passade han på att uttala sig homovänligt.

— We are all heroes no matter who we love, who we are or what we believe in, sa Zelmerlöw och la sig alltså i homodebatten med detta extremtoleranta utspel.

Kanske ska utspelet – som av Expressen hyllas som en ”känga mot Ryssland” – ses som en sorts avbön då Zelmerlöw, som lett Gaygalan och länge frotterat med homoeliten, ändå blev kraftigt kritiserad efter att han konstaterat att homosexualitet är onaturligt.

— Ja, det menar jag. Jag menar inte att det är något fel överhuvudtaget, men det naturliga är ju att det är man och kvinna som gör barn ihop och därmed får hela arten att fortplanta sig. Jag menar att det någonstans måste det vara så att det finns en grundläggande tanke i oss från födseln att vi ska föra arten vidare, det tror jag finns i alla arter, sa Zelmerlöw när han var lätt berusad i TV3-programmet ”Pluras kök”.

Polina Gagarina framför Rysslands bidrag.

Som vanligt var det mycket prideflaggor i publiken och dessa filmades framför allt när den ryska sångerskan Polina Gagarina uppträdde och den liberala Rysslandshatande publiken buade när hon fick poäng. Gagarina kom trots detta tvåa med 303 poäng efter Zelmerlöw som fick hela 365 poäng.

Ryssland kostade också på sig att skämta med sin badguy-status när det var deras tur att dela ut poäng:

Nordfront har tidigare uppmärksammat en underhållande rysk låt som driver med fjolårets Eurovision-vinnare:


  • Publicerad:
    2015-05-24 15:55